Ludovic Orban, despre decizia lui Iohannis de revocare a șefei DNA: „Între interesul personal şi interesul României, a ales interesul României”

09 Iul 2018   •   15:23
Ludovic Orban, despre decizia lui Iohannis de revocare a șefei DNA: „Între interesul personal şi interesul României, a ales interesul României”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat decizia lui Iohannis de a semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi și spune că acesta a ales să acționeze în interesul României. 

"PNL a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia Curţii Constituţionale a României. Suntem convinşi că preşedintele a analizat situaţia şi a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României a ales interesul României pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naştere la diviziune şi la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume şi, de asemenea, să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a afirmat Orban la Parlament. 

Orban a mai spus că Iohannis este un "susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euro-atlantice a României, un susţinător al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, oneşti şi care respectă legea şi au nevoie de o nouă guvernare".

"PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală care vrea să îngroape România. PNL se va bate cu toate armele aflate la dispoziţie, utilizând toate procedurile pentru a atinge câteva obiective fundamentale: neintrarea în vigoare a legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, stoparea agresiunii permanente a majorităţii guvernamentale împotriva instituţiilor statului, a bunei funcţionări a democraţiei în România. PNL se va bate pentru menţinerea fermă a României în familia naţiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menţinerea angajamentelor noastre ca stat al UE, ca stat al NATO şi pentru punerea în practică a Parteneriatului strategic cu SUA", a adăugat liderul PNL.

Parteneri
x close