Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică semne de întrebare privind traiectoria europeană a Republicii Moldova

Ludovic Orban: Orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică semne de întrebare privind traiectoria europeană a Republicii Moldova

Ludovic Orban: Orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică semne de întrebare privind traiectoria europeană a Republicii Moldova
11 Noi 2019   •   20:52

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că în funcţie de rezultatul moţiunii de cenzură iniţiate la adresa Guvernului Maia Sandu va fi luată o decizie privitoare la atitudinea faţă de noile autorităţi de la Chişinău.

"În primul rând să aşteptăm să vedem ce se întâmplă în Basarabia. Este depusă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Maia - Năstase de formaţiunea politică PSRM, care era partener la guvernare, PSRM care este pilotat de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. În funcţie de rezultatul acestei moţiuni de cenzură vom lua o decizie privitoare la atitudinea faţă de noile autorităţi", a precizat Ludovic Orban.

Şeful Executivului de la Bucureşti a reiterat sprijinul pentru Cabinetul condus de Maia Sandu şi pentru politica proeuropeană a Guvernului de la Chişinău.

"În ceea ce ne priveşte, am anunţat foarte clar sprijinul pentru Guvernul condus de Maia Sandu, pentru politica proeuropeană, pentru politica de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din Republica Moldova dusă de Guvernul Maia Sandu. Considerăm că orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică serioase semne de întrebare cu privire la traiectoria europeană a Republicii Moldova", a subliniat Ludovic Orban.

Premierul a participat luni seara la cea de a VI-a ediţie a Galei Corneliu Coposu. Unul dintre premianţii galei, elev la Chişinău, i s-a adresat lui Orban rugându-l să nu uite de basarabeni. "Un sfat prim-ministrului României: să nu uitaţi de basarabeni, să nu uitaţi că sunt români valoroşi şi în Basarabia, să nu uitaţi că limba română se vorbeşte şi în Basarabia, în special şi în capitala Basarabiei, Chişinău", a spus acesta.

Săptămâna trecută, după cum informau Radio Chişinău şi Agora.md, socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul executiv ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale. Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Maiei Sandu, marţi, în Parlamentul de la Chişinău va fi dezbătută această moţiune de cenzură iniţiată de PSRM.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban demers Chisinau
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close