Antena 3 CNN Actualitate Maia Morgenstern a reacționat după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: "Sunt lucruri dureroase, de neconceput"

Maia Morgenstern a reacționat după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: "Sunt lucruri dureroase, de neconceput"

Actrița Maia Morgenstern a reacționat, duminică, la aflarea veștii că cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat. Aceasta a declarat, la Antena 3, că acest gen de atitudini sunt de neacceptat, cu atât mai mult cu cât nu sunt singulare.

Maia Morgenstern a reacționat după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: "Sunt lucruri dureroase, de neconceput"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    06 Iun 2021   •   12:21

"Mă îngrijorează foarte tare o asemenea atitudine, o asemenea manifestare. Sunt lucruri dureroase, de neconceput, de neînțeles, de neacceptat.", a spus actrița, la Antena 3. 

"E vorba despre educație, comunicare. Atunci când constați că mari formatori de opinie, mari personalități, schimbă cu totul sensul și semnificația unor astfel de manifestări, acțiuni, nebunii, atunci te întristează foarte tare. Pentru că opinia oamenilor este deformată.

Mă întristează, mă doare lucrul acesta. Mai ales că nu este o manifestare singulară.", a mai declarat Maia Morgenstern.

Aceasta a postat și un mesaj pe pagina personală de Facebook:

"Un fel de reacție. Dacă e voie. Dacă se îngăduie. Dacă nu cumva deranjez pe cineva. Dacă nu cumva se supăra cineva. Dacă nu cumva exagerez. Dacă nu cumva fac jocurile mai știu eu cui. Dacă nu cumva aș merita eu vreo plângere penală. Dacă nu cumva mă amestec într-o chestie care nu mă privește. Dacă nu cumva iar vreau să mă bag în seamă. Dacă nu cumva mi se pare mie. Dacă nu cumva fac din țânțar armăsar. Dacă nu cumva inventez o falsă problemă. Dacă nu cumva tot eu sunt vinovată, de fapt. Dacă nu cumva mai bine tăceam. Dacă nu cumva mai bine făceam altfel decât fac.

Dacă nu cumva...Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat. Profanat.

Dacă am eu rude acolo? Dacă mă privește direct pe mine?

Dacă nu cumva profanarea unui cimitir Evreiesc a devenit un fapt divers?!?

Dacă nu cumva sunt patetica..."

Mai multe monumente funerare din cimitirul evreiesc din Ploieşti au fost vandalizate, iar Poliţia Prahova a deschis deja un dosar penal pentru distrugere. Deocamdată, aceștia nu cunosc cine sunt autorii, dar bănuiesc că ar fi vorba despre un grup de adolescenţi.

Radu Tudor, după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: "Sper ca Iohannis, Cîţu şi Bode să înţeleagă dimensiune acestui act abominabil"

"Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost profanat înaintea vizitei președintelui Israelului în România. Sunt comportamente criminale, care pot face un rău uriaș țării noastre.", a scris jurnalistul Radu Tudor, duminică, pe pagina sa de Facebook.

"Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost profanat înaintea vizitei președintelui Israelului în România. Sper că președintele Klaus Iohannis, premierul Cîțu, ministrul de Interne, Bode, să înțeleagă dimensiunea acestui act abominabil.", scrie Radu Tudor. 

"Cei care au săvârșit această crimă să fie prinși de urgență și să înfunde ani mulți pușcăria.

Sunt comportamente criminale, care pot face un rău uriaș țării noastre, dacă nu reacționăm cu maximă fermitate spre condamnarea lor de la cel mai înalt nivel.", a adăugat acesta.

"Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme, sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă"

Informaţia legată de distrugerea cimitirului a fost făcută publică pe Facebook, de către deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

”Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploieşti.

Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi?

Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă. Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie.

Din nou. PS. : Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close