Antena 3 CNN Actualitate Marcel Boloș, discuții cu ambasadorul SUA despre investițiile străine în România: "Am subliniat angajamentul de a asigura stabilitate în mediul de afaceri"

Marcel Boloș, discuții cu ambasadorul SUA despre investițiile străine în România: "Am subliniat angajamentul de a asigura stabilitate în mediul de afaceri"

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală, investițiile străine și problemele regionale.

 Marcel Boloș, discuții cu ambasadorul SUA despre investițiile străine în România: "Am subliniat angajamentul de a asigura stabilitate în mediul de afaceri"
Sursa foto: Facebook/Marcel Bolos
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   21:44

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, cei doi oficiali au evidențiat importanța consolidării relațiilor economice dintre cele două țări.

Unul dintre punctele-cheie abordate în cadrul întâlnirii a fost atragerea de investiții străine în România.

Ministrul Marcel Boloș a subliniat angajamentul ferm al Guvernului de a crea un climat prielnic pentru investitori, iar ambasadorul a arătat că există potențial neexploatat pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două țări.

"Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investițiilor și de a asigura transparență și stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă în țara noastră.

Citește și: Şedinţă decisivă: Coaliţia a discutat despre noile măsuri de austeritate. Deciziile care îi afectează pe români

De asemenea, implementarea de măsuri și politici fiscale transparente și echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică și pentru a proteja interesele românilor.

Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformității fiscale.

Am vorbit și despre modernizarea și utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor și la creșterea eficienței, fapt ce va facilita comerțul internațional și va spori competitivitatea economiei românești”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Un alt aspect abordat a fost cooperarea în domeniul fiscal și combaterea evaziunii fiscale, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close