Antena 3 Actualitate Media Badea: Award înseamnă premiu. Propagandiştii băsişti care mănâncă mult "maro" se tăvălesc în chinuri

Badea: Award înseamnă premiu. Propagandiştii băsişti care mănâncă mult "maro" se tăvălesc în chinuri

17 Noi 2011   •   12:37
Badea: Award înseamnă premiu. Propagandiştii băsişti care mănâncă mult "maro" se tăvălesc în chinuri
Sursa foto: Foto: Antena 3

 Mircea Badea i-a ironizat în ediţia de miercuri a emisiunii "În gura presei" pe cei care contestă premiul primit de Antena 3 de la Association for International Broadcasting pentru reportajul “Oraşul otrăvit”, realizat de echipa "În premieră". Badea a citit câteva propoziţii , în direct, dintr-o scrisoare semnată de Simon Spanswick, preşedintele executiv al Association for International Broadcasting şi adresată lui Mihai Gâdea.

"E ca la exorcizare. Eu vă citesc câteva propoziţii şi toţi propagandiştii băsişti care mănâncă mult, mult maro se tăvălesc în chinuri, când eu citesc cuvintele astea ei se tăvălesc în chinuri. Lăsaţi-mi şi mie plăcerea să îi tăvălesc ca în frigare", a spus Badea, citind apoi din scrisoare de confirmare a premiului primit de echipa "În premiera", la Londra.

Câteva dintre părerile unor membrii ai juriului AIB despre reportajul „Oraşul otrăvit“, prezentat în emisiunea „În premieră“, la Antena 3

- „Emoţionant şi şocant în egală măsură
- „O situaţie tragică, dezvăluită exemplar în acest film“; „mod inteligent de utilizare a animaţiei cu ajutorul căreia subiectul a fost prezentat ingenios şi deloc costisitor. O tehnică de la care alte televiziuni ar putea învăţa
- „Ancheta din România are cea mai bună imagine“, potrivit unui membru al juriului AIB din SUA, „fiind în multe privinţe cel mai şocant din categoria sa

Potrivit şefului AIB, comentariile de mai sus „confirmă că Antena 3 merită din plin premiul Înalta apreciere a juriului“.

 
Get Adobe Flash player
Antena 3 a fost premiată la Londra, în cadrul galei premiilor International Media Excellence Awards. Echipa emisiunii "În premieră" a primit Premiul Special al Juriului pentru documentarul "Turda, Oraşul Otrăvit", realizat de Andrei Ciurcanu, Mihai Dina şi Zsolt Lenard (foto). 

Materialul realizat de echipa „În premieră“ a fost premiat la cea mai râvnită categorie a competiţiei, categoria "Best Investigative documentary - TV" (Cel mai bun documentar de investigaţie pentru TV), unde a concurat cu materiale realizate de televiziunile CNN International, BBC, Aljazeera English sau Channel News Asia. 

“Oraşul otrăvit”, este povestea incredibilă despre pământul otrăvit cu tone de mercur din inima oraşului Turda, unde toată populaţia respiră vapori de mercur şi praf cancerigen în fiecare zi.

Carmen Avram şi echipa emisiunii “În premieră” au mai fost nominalizaţi cu materialul “Români pe drumuri” la categoria Current Affairs Documentary – TV, în timp ce o a treia nominalizare a venit pentru modul în care Antena 3 a acoperit, în timpul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, tragedia de la maternitatea Giuleşti. La categoria Clearest coverage of a single news event – TV, Antena 3 a concurat cu materiale de la televiziuni ca Aljazeera English, care a relatat despre moartea lui Osama bin Laden, BBC şi este parte a INTACT Media Group. World News, care a transmis informaţii despre cutremurul şi tsunamiul din Japonia,  CBS cu o ediţie a renumitei producţii “60 minutes” sau Sky News care a acoperit criza din Egipt.

Premiile International Media Excellence Awards sunt acordate de The Association for International Broadcasting. Antena 3 a fost singura televiziune din România care a ajuns în finala premiilor AIB 2011, alături de alte posturi de televiziune imense ca renume şi profesionalism: CNN International, Aljazeera English, Swiss Television sau BBC London. 

 
Get Adobe Flash player


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close