Antena 3 Actualitate Media Cristian Tudor Popescu, contre cu Moise Guran pe tema dezbaterii lui Klaus Iohannis: ”Cum să vă instruiască? Dumneavoastră întrebați și președintele răspunde. Asta e ceva nou!”

Cristian Tudor Popescu, contre cu Moise Guran pe tema dezbaterii lui Klaus Iohannis: ”Cum să vă instruiască? Dumneavoastră întrebați și președintele răspunde. Asta e ceva nou!”

19 Noi 2019   •   15:23
Cristian Tudor Popescu, contre cu Moise Guran pe tema dezbaterii lui Klaus Iohannis: ”Cum să vă instruiască? Dumneavoastră întrebați și președintele răspunde. Asta e ceva nou!”

Dezbaterea electorală anunţată de preşedintele Klaus Iohannis a creat rumoare în rândul jurnaliștilor. Dacă gazetarul Cristian Tudor Popescu a anunțat încă de ieri că, deși a fost invitat la dezbatere, nu va merge considerând că nu este normal ca reprezentanții presei să fie aleși de președinte, Moise Guran a afirmat public că „e de datoria oricărui jurnalist” să meargă și să pună întrebări, atunci când i se oferă oportunitatea.

Moise Guran a dezvăluit, la Radio Europa FM, că jurnaliștilor chemați la dezbaterea lui Iohannis li s-a cerut să vină mai devreme cu o oră, față de ora stabilită, pentru a primi ”instrucțiuni” cu privire la desfășurarea evenimentului.

”Când am auzit că sunt nouă oameni am spus, ce faceți acolo? Ce e asta? Mi se pare corect să trimiteți invitații în alb fiecărei redacții”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

”Am fost invitați cu o oră mai devreme, timp în care vom fi instruiți în legătură cu dezbaterea”, a spus Moise Guran. ”Ce? Hai, asta e ceva nou? Cum să vă instruiască? Dumneavoastră întrebați și președintele răspunde. Ce instrucție?”, a fost reacția lui Cristian Tudor Popescu.

”Arată ca o recepție exclusivistă”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a anunțat că nu va participa la dezbaterea organizată de către președintele Klaus Iohannis deoarece invitațiile adresate jurnaliștilor nu au fost pe numele instituției, ci au fost adresate nominal.

”Am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți”, a declarat jurnalistul la Digi24, arătând că el a fost sunat și invitat personal de Administrația Prezidențială.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close