Antena 3 CNN Actualitate Media Două publicaţii americane prestigioase lansează o platformă online interactivă

Două publicaţii americane prestigioase lansează o platformă online interactivă

Două publicaţii americane prestigioase lansează o platformă online interactivă
Sursa foto: Foto: newsbusters.org
20 Iun 2014   •   17:40

Două dintre cele mai prestigioase cotidiene americane, The New York Times şi Washington Post, vor lansa în parteneriat cu browserul Mozilla o platformă online interactivă. Cititorii vor putea să publice, pe lângă comentarii, şi fotografii şi link-uri, informează AFP.

Cele două publicaţii s-au asociat cu Mozilla pentru "a concepe o nouă platformă de conţinuturi şi de comentarii care va permite cititorilor să colaboreze mai bine pentru acoperirea mediatică a subiectelor de actualitate şi (...) va ajuta companiile de presă să administreze mai bine comentariile şi contribuţiile", se arată într-un comunicat comun emis de The New York Times şi Washington Post.

"Nu este o nouă platformă de comentarii pentru directorii de ziare, ci o platformă pentru cititori", a explicat Greg Barber, directorul departamentului de proiecte digitale de la Washington Post.

Sistemul va putea fi utilizat de alte companii media ca o alternativă pentru programele online deja brevetate.

Potrivit lui Marc Lavallee, responsabil cu noile tehnologii interactive de la The New York Times, acest proiect "oferă posibilitatea de a crea o soluţie flexibilă pentru sectorul media".

×
Subiecte în articol: washington post
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close