Florin Georgescu la Sinteza Zilei. Taxele şi impozitele nu se vor majora

de L.D.    |    16 Iul 2012   •   22:05
Florin Georgescu la Sinteza Zilei. Taxele şi impozitele nu se vor majora

Invitat la emisiunea Sinteza Zilei,  Ministrul de Finanţe Florin Georgescu a făcut o prezentare a stării economiei româneşti şi a discutat despre strategia guvernului pentru relansarea economică şi măsurile imediate pe care acesta le-a decis pentru salarii, pensii şi mediul de afaceri.

Vezi cele mai importante declaraţii.


- România este într-o situaţie de stat în care consumă mai mult decât produce. Când tragi linie la sfârşitul anului ieşi cu siguranţă pe minus.

- În lipsa unor capitaluri din străinatate, a unor fluxuri externe, România a fost obligată să acceseze funduri de la Instituţiile Internaţionale.- Pentru fondul la finanţarea externă , au fost luate măsuri de relansare economică.- Din punct de vedere al cetăţenilor, au fost acordate majorări salariale, cele despre care s-a vorbit atât de mult. Creşterea de 8% din iunie, şi 7,5% din luna decembrie.- Am găsit ilegalităţi în ceea ce priveşte calcularea pensiilor

- Decizia cu TVA la încasarea facturilor a fost discutată în prealabil cu reprezentanţii celor trei instituţii, ei vor veni pe data de 30 iulie şi vor sta până pe 13-14 august.

- Noi am păstrat în permanenţă contactul cu specialiştii şi am demonstrat că am îndeplinit toate performanţele cerute

 - Decizia de astăzi cu privire la TVA este o măsură bună atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru salariaţi.- Euro are o evoluţie proprie dată de calitatea economiei în ansamblu, faţă de dolar a suportat o anumită depreciere, dar are şi o evoluţie în funcţie de problemele interne ale fiecărui stat.

- Din punct de vedere economic avem o creştere de 1,5%, avem muncă, dar nu avem capital

- Înflaţia este mică, in jur de 2%, deficitul este de 3,5%

- Au fost unele retrageri de capital spre alte ţări din zona euro, pe fondul ingrijorării investitorilor asupra economiei româneşti- Leul se va aprecia după toată această situaţie de pe scena politică, iar investitorii îşi vor recăpăta încrederea în moneda noastră naţională.

- Eu îmi ţin economiile în lei şi în euro, la fel i-aş sfătui şi pe toţi cei care vor să economisească

- Cea mai mare greşeală comisă în România care a adus ţara în criză este că s-au promovat politici pro-ciclice de către Guvern, au turnat gaz pe foc, au inflamat economia când era într-o creştere normală, şi când să se toarne atunci când trebuia, nu s-a mai găsit benzină în cămară

- Evaziunea fiscală este ca gripa şi ca hepatita. Gradul acestor maladii depinde de cultură, de civilizaţie.

- Împărţirea puterii nu s-a făcut în mod echitabil

- După părerea mea, criza economică va mai dura încă vreo 8 ani.

-Taxele şi impozitele NU vor fi majorate

x close