Antena 3 CNN Actualitate Media Gîdea: Dedicăm premiile Antena 3 tuturor celor care au protestat în Piața Universității, sperând la libertate și democrație

Gîdea: Dedicăm premiile Antena 3 tuturor celor care au protestat în Piața Universității, sperând la libertate și democrație

Gîdea: Dedicăm premiile Antena 3 tuturor celor care au protestat în Piața Universității, sperând la libertate și democrație
Sursa foto: Foto: Facebook
08 Noi 2012   •   00:09

Mihai Gâdea s-a aflat miercuri seară la Londra, unde la gala premiilor AIB 2012 Antena 3 a fost distinsă cu două premii speciale ale juriului pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” (Best Live News Coverage of a single news event) și pentru materialul ”Pe-un picior de iad” realizat de echipa emisiunii ”În Premieră”.


Directorul postului Antena 3 a declarat că toți cei care sunt la Londra în timpul galei sunt în al șaptelea cer.

Suntem în al șaptelea cer pentru că nu ne-am fi așteptat la două premii.  După ce anul trecut am avut șansa de a primi un premiu am considerat că probabil nu se poate întâmpla al doilea an consecutiv. Și sunt din nou în al șaptelea cer pentru că sunt acum în legătură cu voi, toți cei de acasă, cu telespectatorii Antenei 3 cu care vreau să împărtășim această bucurie.

Este premiul Antenei 3, în mod special, cel care se referă la cel mai bun Breaking News, cel mai bun News Coverage. Premiul ce se referă la modul în care Antena 3 a transmis protestele din Piața Universității, și aici sigur că este vorba de reporterii noștri din teren, de Petre Nechita, de Carmina Othman, de Simona Boțog ce se află aici cu mine, la Londra. E vorba de toți cei care au realizat emisiuni din studiourile Antena 3, colegii mei realizatori de programe. E vorba de toți producătorii, e vorba de cei care au stat acolo și v-aduceți aminte de colegul nostru ce a luat foc în acele zile, transmițând din Piața Universității. E premiul absolut al tuturor celor de la Antena 3.

Dar vreau să dedicăm acest premiu, în această seară, protestatarilor din Piața Universității care în acele zile au crezut și au sperat și pentru a le reprezenta cât mai bine punctul lor de vedere, colegii mei au făcut totul în acest sens.

Deci acest premiu îl dedicăm tuturor acelora care în iarnă și nu numai au protestat în Piața Universității și în alte locuri din România exercitându-și dreptul la libertate, la democrație și încercând să transmită ceva acelora care păreau că nu mai aud nimic.

Pe de altă parte, emisiunea În Premieră, luând premiu la categoria ”Best short report or documentary” este inimaginabil poate, pentru un jurnalist de oriunde din lumea aceasta, cu atât mai mult pentru cineva din România, să fie la egalitate, deci s-a acordat acest premiu la egalitate cu emisiunea 60 Minutes, considerată de departe cea mai bună emisiune din lume, de anchete și reportaje. 

Colegii mei de la În Premieră nu numai că sunt egalii celor de la 60 Minutes, ci sunt cei mai buni din Europa și din lume în felul acesta, și vreau să îi felicit și să le mulțumesc foarte mult pentru ce au făcut.

Mâine seară vom realiza o emisiune de aici de la Londra și am să vă dau mai multe informații, o să vă povestim mai multe lucruri, o să vă arătăm imagini, o să vă arătăm lucruri minunate întâmplate în această seară la această gală.

Dar sunt bucuros și e greu să îmi găsesc exact cuvintele potrivite în seara aceasta. Le mulțumesc enorm telespectatorilor Antenei 3, cei care ne-au oferit această energie de a transmite lucrurile în mod corect. Le mulțumesc tututor telespectatorilor și lucrul care ne-a ținut pe noi în priză și care ne-a ținut foarte vii în toată această perioadă e publicul, sunt cei care se uită în fiecare zi la noi, de dimineață până seara. Și sigur mă bucur foarte mult că în momente grele și niște ani grei, când postul nostru de televiziune, când trustul Intact, nu a cedat, nu a vrut nici să se plece în genunchi și nici să cedeze ca alte posturi care aproape au fost închise în această perioadă, sunt foarte bucuros și în această perspectivă. Și în seara aceasta așa cum spuneam nu e doar premiul nostru, nu e doar seara noastră, e a tuturor telespectatorilor și e a acelora care au avut tăria să rămână în picioare și aici mă refer la cei din Antena 3, la cei care conduc trustul Intact.

Mâine seară am să vă spun mai multe, iar mâine seară cred că o să ne bucurăm împreună de această seară absolut incredibilă de aici de la Londra
.”

×
Subiecte în articol: Antena 3 Premiile AIB Londra
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close