x close

Inițiativă fără precedent a CNA. Ce propunere are Consiliul Național al Audiovizualului

de G.S.    |    15 Dec 2016   •   17:36
Inițiativă fără precedent a CNA. Ce propunere are Consiliul Național al Audiovizualului 416

Consiliul Naţional al Audiovizualului vrea ordonarea tematică a canalelor în pachetele cabliştilor, membrii CNA adoptând, în şedinţa de joi, un proiect de modificare a Deciziei nr.72/2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie.

"Vrem ca ordonarea canalelor în pachetele fiecărui cablist să fie în funcţie de gen sau de temă, cum vreţi să îi spuneţi", a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Tufeanu, membru al Consiliului.

El a precizat că, prin acest proiect, CNA propune introducerea în decizie a unor prevederi potrivit cărora alocarea în frecvenţe a serviciilor de programe se va face cu respectarea următoarelor cerinţe: serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică, respectiv serviciile de programe de radio se alocă în frecvenţe după programele de televiziune, adică în capătul grilei.

Tufeanu a precizat că acest proiect de decizie intră în dezbatere publică timp de 30 de zile. "După aceea, în funcţie de amendamentele care se aprobă/se resping de Consiliu, se va emite decizia finală, care va trebui aplicată", a spus Gabriel Tufeanu.

Totodată, el a explicat de ce a formulat propunerea privind ordonarea tematică. "În momentul acesta canalele sunt aruncate în frecvenţă aleatoriu sau în ordine alfabetică şi, de exemplu, dacă vrei să te uiţi la desene animate - să spunem că eşti copil - pe tine te interesează 5-6 canale de desene animate care să fie în aceeaşi zonă. Dacă unul este pe canalul 10, altul pe 80, unul pe 164 şi aşa mai departe, este mai dificil. Poate pe cineva îl interesează seara să se uite la un film sau la o emisiune de divertisment şi ştie că e în zona respectivă, minus/plus din telecomandă şi are programele pe care şi le doreşte. Vrea cineva să se uite la ştiri, atunci se duce în zona ştirilor şi aşa mai departe", a arătat Tufeanu.

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

modificare sedinta posturi CNA initiativa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati