Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnaliştilor Washington Post nu le este permis să discute cu cititorii pe Twitter

Jurnaliştilor Washington Post nu le este permis să discute cu cititorii pe Twitter

Jurnaliştilor Washington Post nu le este permis să discute cu cititorii pe Twitter
20 Oct 2010   •   16:29

Jurnaliştii Washington Post nu au voie de discute cu cititorii pe Twitter. Interdicţia a fost impusă din cauza unui schimb de mesaje referitoare la homosexualitate, informeaz Media Guardian.Toţi angajaţii publicaţiei americane au primit un memoriu în care conducerea le cerea să renunţe la astfel de conversaţii.

"Deşi i-am încurajat pe toţi cei din redacţie să folosească mediile sociale şi alte aplicaţii, este absolut vital să ne amintim că scopul conturilor branduite ale Post este să le folosim ca platformă pentru a promova ştirile, pentru a potenţa conţinuturile generate de utilizatori şi pentru a creşte interacţiunea dintre conţinuturile Post şi audienţă", se arată în mesajul conducerii.

"Niciun cont al Post nu trebuie folosit pentru a răspunde criticilor sau a lua o poziţie în numele Post, aşa cum trebuie să urmaţi regulile jurnalistice normale şi să nu vă folosiţi conturile personale pentru a vorbi în numele Post", se arată în acelaşi document.

Această decizie vine după ce ediţia electronică a Washington Post a publicat în un articol controversat numit "Compasiunea creştină cere adevărul despre prejudiciile homosexualităţii", semnat de un "activist anti-homosexualitate".

Articolul, care a venit în contextul sinuciderii unor adolescenţi hărţuiţi deoarece erau homosexuali, sugera că homosexualitatea este o problemă de sănătate mintală.

Mai mulţi activişti care susţin homosexualitatea au reacţionat pe Twitter, criticând articolul, iar jurnaliştii de la Post au răspuns acestor critici apărându-şi materialul.

×
Subiecte în articol: washington post Twitter jurnalisti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close