Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalul Naţional vă aduce „Muzica Regelui”. Albumul apare luni, 10 octombrie

Jurnalul Naţional vă aduce „Muzica Regelui”. Albumul apare luni, 10 octombrie

Jurnalul Naţional vă aduce „Muzica Regelui”. Albumul apare luni, 10 octombrie
04 Oct 2011   •   13:39

La mulţi ani Majestate! Într-un moment istoric vă aducem un cadou regal: Muzica Regelui. Un album în care veţi descoperi melodiile preferate de Rege şi Regină de-a lungul anilor, alături de poveşti despre muzică şi imagini nepublicate până azi. Un album care dezvăluie crâmpeie din viaţa şi gândurile Familei Regale a României. Un proiect Jurnalul Naţional şi editura Curtea Veche.

Melodiile preferate ale Regelui Mihai I, reunite pe un CD de colecţie numit sugestiv Muzica Regelui, vor sta alături de un scurt volum ce cuprinde câteva poveşti biografice din viaţa Majestăţii Sale...

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie şi cuprinde 15 melodii în interpretări de excepţie: “Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, Bolero de Maurice Ravel, tangouri interpretate de Boston Symphony Orchestra, muzica ușoară a lui Bing Crosby”...
Paginile care însoţesc aceste melodii sunt publicate în varianta bilingvă româno-engleză şi sunt ilustrate cu fotografii inedite. Muzica Regelui – poveştile şi piesele selectate – recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute. Serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia.

Principele Radu al României povesteşte cum Regele Mihai îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au lăsat cu lacrimi în ochi. Cât de dificil a fost să se despartă de România, dezamăgirea, singurătatea şi izolarea simţite... Dar şi modernitatea vieţii de acum, când Majestatea Sa şi Regina Ana a României ascultă CD-uri, privesc pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype.

CD-ul este “un omagiu adus muzicienilor care au făcut posibilă această muzică şi Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodată, şi un gând bun adresat tuturor celor care vor decide să-și așeze pe raft acest disc.” La mulţi ani! (Principele Radu al României)

×
Subiecte în articol: Jurnalul National album familia regala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close