Antena 3 CNN Actualitate Media Olivia Steer, amendată cu 5.000 de lei de CNCD pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea anti-COVID

Olivia Steer, amendată cu 5.000 de lei de CNCD pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea anti-COVID

Olivia Moisescu Venturia, fostă Steer, a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei pentru o postare care punea alături "evreii gazați la Auschwitz" și "comorbiditățile" bolnavilor COVID.

Olivia Steer, amendată cu 5.000 de lei de CNCD pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea anti-COVID
Sursa foto: captura Youtube
de Milena Niță    |    02 Feb 2022   •   15:06

"Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): "Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?" reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată", se arată în comunicatul CNCD.

Din aceste considerente, Olivia Moisescu Venturia, fostă Olivia Steer, a fost amendată cu suma de 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Olivia Steer, acuzată de antisemitism. Fosta jurnalistă, din nou, în mijlocul unui scandal

Scandal uriaş cu acuzaţii de antisemitism provocat de Olivia Steer, după un mesaj scris pe Facebook.

Institutul Elie Wiesel a acuzat-o de antisemitism, după ce a întrebat pe reţeaua de socializare dacă "evreii gazaţi la Auschwitz aveau comorbidităţi".

Olivia Steer este una dintre cele mai vehemente antivacciniste din România.

Traian Băsescu, amendat de CNCD cu 5.000 de lei pentru încălcarea demnităţii

Traian Băsescu a fost amendat cu 5.000 de lei, după ce reprezentanţii CNCD au considerat că fostul preşedinte a încălcat dreptul la demnitate.

Amenda de miercuri vine după ce fostul şef de stat a avut o postare pe reţelele de socializare în care afirmaţiile sale par să facă legătura între apartenența etnică și infracționalitate: "clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoricsă respecte legile. (...)

În acest timp, poliţia şi jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii", spunea preşedintele Traian Băsescu în acea postare

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close