Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Moraru şi B1 TV trebuie să îi plătească daune morale lui Victor Ciutacu. Ce spune hotărârea irevocabilă a Tribunalului Bucureşti

Radu Moraru şi B1 TV trebuie să îi plătească daune morale lui Victor Ciutacu. Ce spune hotărârea irevocabilă a Tribunalului Bucureşti

Radu Moraru şi B1 TV trebuie să îi plătească daune morale lui Victor Ciutacu. Ce spune hotărârea irevocabilă a Tribunalului Bucureşti
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Iul 2012   •   22:40

Jurnalistul Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a B1 TV, potrivit unei hotărâri irevocabile a Tribunalului Bucureşti, care i-a obligat pe realizatorul TV şi televiziunea la plata a 20.000 de lei daune morale, informează Mediafax.
   
Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost pronunţată în 13 iulie, instanţa respingând "ca nefondate" recursurile formulate de Radu Moraru şi B1 TV. Totodată, Tribunalul Bucureşti a admis recursul formulat de Victor Ciutacu şi i-a obligat pe Radu Moraru şi televiziunea B1 să îi plătească, în solidar, lui Ciutacu suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Hotărârea Tribunalului este irevocabilă, potrivit site-ului instanţei.
   
Iniţial, în octombrie 2011, prima instanţă, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, a admis în parte acţiunea făcută de Victor Ciutacu şi i-a obligat pe Radu Moraru şi B1 TV la plata a 10.000 de lei daune morale. Decizia Judecătoriei sectorului 1 a fost contestată de părţile din dosar, la Tribunalul Bucureşti.
   
La momentul respectiv, Victor Ciutacu declara că este mulţumit, deşi decizia a venit la doi ani după ce a depus plângerea.

Victor Ciutacu, redactor-şef al ziarului Jurnalul Naţional, a dat în judecată, în 14 octombrie 2009, societatea News Television SRL, care deţinea la acel moment B1 TV, şi pe Radu Moraru, la vremea respectivă realizator al emisiunii "Naşul", cerând daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmaţiile "mincinoase" la adresa sa făcute în mai multe ediţii ale respectivului program.

Ciutacu a dat în judecată B1 TV şi pe Radu Moraru după mai multe sesizări transmise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în urma cărora televiziunea a fost amendată. Astfel, în data de 10 septembrie 2009, CNA a decis să amendeze B1 TV cu 10.000 de lei, pentru emisiunile "Naşul" difuzate în 7 şi 8 septembrie 2009, în care realizatorul TV i-a adus acuzaţii lui Ciutacu, încălcând legislaţia audiovizuală.

Totodată, în 15 septembrie 2009, Consiliul a amendat din nou cu 10.000 de lei postul B1 TV, pentru emisiunea "Naşul" difuzată în data de 10 septembrie 2009, în care realizatorul Radu Moraru i-a adus acuzaţii lui Victor Ciutacu.
   
De cealaltă parte, realizatorul de televiziune Radu Moraru declara, în 8 septembrie 2009, că Victor Ciutacu "se victimizează" şi că îi va furniza, "seară de seară", "probele" în legătură cu afirmaţiile sale din emisiunea "Naşul" difuzată în 7 septembrie 2009, la B1 TV, când a spus despre "Victoraş" că ar fi "ciordit".
   
Ulterior, la termenul din 23 martie 2011 din procesul cu Ciutacu, Radu Moraru a declarat că afirmaţiile pe care le-a făcut în emisiunea "Naşul" la adresa lui Victor Ciutacu au avut menirea de a-l atenţiona şi că Ciutacu este "un tip talentat, cu caracter".


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close