Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 29 februarie: "Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români" susţine un vlah din Serbia

Revista presei - 29 februarie: "Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români" susţine un vlah din Serbia

Revista presei - 29 februarie: "Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români" susţine un vlah din Serbia
Sursa foto: Foto: harti.ro
29 Feb 2012   •   12:23
Gândul. Reprezentant al vlahilor din Serbia: "Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români" Din gândul.info aflăm opinia preşedintelui Consiliului Naţional Vlah din Serbia, Radisa Dragojevici, cu privire la situaţia etnicilor români din acest stat. Potrivit postului B92, Dragojevici a declarat că "nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români".El a mai apreciat că România "nu poate da ultimatumuri Serbiei" în această privinţă, deoarece vlahii nu se simt privaţi de drepturi în Serbia şi pentru că statul sârb recunoaşte atât minoritatea etnică vlahă, cât şi pe cea română.

Jurnalul Naţional.
Guvernul face stoc de morfină, dar uită de citostatice. Din Jurnalul Naţional aflăm că în timp ce Executivul se ocupă să facă rezerve de morfină, din farmacii ar putea să dispară medicamentele ieftine prescrise în boli ale sistemului cardiovascular, nervos, dar şi cele pentru bolnavii de cancer. Principalele cauze: taxa clawback şi întârzierile la plata medicamentelor.

Ring. Duta: de la petreceri cu dansatoare din buric la sefia CNAS. Jurnaliştii de la Ring ne spun cine este, de fapt, Lucian Duţă, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi cum a ajuns să ocupe o funcţie prin care să sfideze zeci de mii de bolnavi din toată ţara. În numărul de azi citiţi ce a facut Duţă de la momentul când petrecea alături de dansatoare din buric până când minţea public că există o singură firmă producătoare de morfină în România.

Adevărul. Boc i-a predat vistieria plină premierului Ungureanu. Veşti bune pentru premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Adevărul scrie că acesta şi-a început mandatul cu dreptul după ce a preluat de la Emil Boc un buget cu un plus de peste un miliard de lei în luna ianuarie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu execuţia bugetară în lunile următoare, având în vedere faptul că 2012 este an electoral.

România Liberă.
Romanian Agribusiness Conference: România încă nu are o strategie agricolă. Întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente POSDRU de către Uniunea Europeană s-ar putea replica şi în agricultură, unde timp de 20 de ani nu s-a reuşit crearea unei strategii naţionale sectoriale. Subvenţiile agricole sunt mici, se dau cu întârziere şi de multe ori se subvenţionează auto-consumul din mediul rural, nu producţia. În piaţă nu există lipsă de lichiditate bancară, ci lipsesc proiectele finanţabile, iar cadastrul imobiliar încă nu este gata - acestea sunt unele din concluziile „Romanian Agribusiness Conference", eveniment organizat marţi, 28 februarie, de Medien Conferences. Ajunsă la a doua ediţie, reuniunea „Romanian Agribusiness Conference" va găzdui o nouă sesiune de dezbateri în luna septembrie.

Cotidianul
. Căţeii lui Traian Băsescu de la ANI. Din cotidianul.ro aflăm cum se respectă legea şi cum se învârt banii la verificarea integrităţii. Moşită de fostul ministru al justiţiei, Monica Luisa Macovei, ANI a fost acceptată şi votată de clasa noastră politică ca să facă pe plac Europei pe frontul luptei anticorupţie declanşate înainte şi după aderarea la UE. Societatea civilă şi opinia publică românească şi-au pus însă mari speranţe că ANI va combate, va contracara şi va diminua corupţia la nivel înalt. După aproape cinci ani de la naştere, speranţele par a fi însă deşarte. Află din articol cum anume a devenit tot mai clar că ANI este o jucărie în mâinile preşedintelui jucător, o executantă întocmai şi la timp a comenzilor primite de la Palatul Cotroceni împotriva unor opozanţi sau neagreaţi politici.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close