Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 30 septembrie: Din cauza Elenei Udrea, Comisia Europeană a blocat un miliard de euro pentru România

Revista presei - 30 septembrie: Din cauza Elenei Udrea, Comisia Europeană a blocat un miliard de euro pentru România

Revista presei - 30 septembrie: Din cauza Elenei Udrea, Comisia Europeană a blocat un miliard de euro pentru România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Sep 2011   •   11:15
Cotidianul: Din cauza Elenei Udrea, Comisia Europeană a blocat un miliard de euro pentru România. Ţara noastră riscă să piardă aproape un miliard de euro, pe care nu ar fi trebuit să-l înapoieze niciodată. Comisia Europeană a blocat această sumă pentru că există suspiciuni că autorităţile locale şi Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea, nu a gestionat corect fondurile primite anterior. Până pe 10 octombrie trebuie să justificăm fiecare eurocent primit.

Jurnalul naţional: FMI a aprobat a doua evaluare a acordului cu România şi pune la dispoziţie încă 480 milioane euro. Pierdem bani pe care i-am fi putut folosi gratis, dar ne descurcăm de minune să ne împrumutăm de la FMI. Fondul Monetar Internaţional a aprobat joi a doua evaluare a acordului de tip preventiv şi va pune la dispoziţia României o nouă tranşă în valoare de aproximativ 480 de milioane de euro.

Puterea: Consilierii ministrului Boagiu, bugetari de lux.Nu toţi bugetarii o duc rău. Spre exemplu, şapte dintre cei 11 consilieri ai ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, încasează, lunar, cel puţin 5.000 de lei din salariu, plus o indemnizaţie consistentă de referent la ROMATSA.

Fin.ro: În 2010 s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă. Vezi care a fost zona cea mai afectată. Efectivul de salariati inregistrat in Romania la finele anului trecut a fost de 4,58 milioane, mai mic cu aproape 300.000 comparativ cu 31 decembrie 2009. Cea mai mare scădere a numărului de angajaţi s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov, de unde au dispărut 52.000 de locuri de muncă.
Potrivit INS, câştigul salarial mediu net lunar pe total economie a fost în 2010 de 1.391 de lei, mai mare cu 30 de lei comparativ cu 2009.

România liberă: Cum dă Comisia Europeană o mână de ajutor turismului românesc. Dispare sistemul All-inclusive, din Europa? Comisia Europeană intenţionează să interzică sistemul all-inclusive, potrivit ministrului bulgar al Mediului, pe motiv că sistemul în cauză ar provoca o adevărată risipă de produse alimentare. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar însemna o mană cerească pentru hotelierii din România, unde sistemul nu a prins până acum.





×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close