Antena 3 CNN Actualitate Media Secrete de Bucătărie: Paste (volumul 6), oferit de Revista Felicia

Secrete de Bucătărie: Paste (volumul 6), oferit de Revista Felicia

Secrete de Bucătărie: Paste (volumul 6), oferit de Revista Felicia
30 Noi 2010   •   16:34

Din 2 decembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera al saselea volum al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii pastelor. Disputa despre originea artei de a prepara aceste produse este deschisa: chinezii, arabii dar si etruscii si grecii au dovezi arheologice asupra vechimii iscusintei lor, dar nimeni nu mai contesta astazi maiestria la care au ajuns italienii.

Din Italia, volumul va propune retete de paste umede: garganelli, gnocchetti gnocchi, orecchiette, ravioli, tagliatelle, preparate cu ciuperci, legume, peste ori fructe de mare. De asemenea, gasiti retete de paste uscate: bigoli, bucatini, elice picante, fusilli rosii si verzi, penne mici cu verdeata si creveti, penne cu varza si provolone, spaghete alla Norma, spaghete cu scoici vongole. Nu au fost lasate la o parte retete pentru lasagne si budinci. Editorii nu s-au oprit doar la retetele italiene: bucataria internationala are si ea merite de necontestat in domeniu, astfel va puteti delecta preparand si consumand Caiettes (Franţa), Macaroane (Algeria), Paste reci in sos de soia (Japonia), Coltunasi la aburi sau la gratar (China), Paste late cu sos de oua in bain-marie pentru sabat (Israel) sau Taietei din soia cu legume (China).

Pastele proaspete se pregatesc imediat
, pentru ca cei care le consuma sa se poata bucura de consistenta elastica si de aroma oualor proaspete. Pentru italieni, momentul in care pastele sunt fierte, consistenţa lor, gradul de rugozitate sunt foarte importante. Regulile care guverneaza pregatirea unui fel intai bun sunt destul de putine, insa fundamentale si de neschimbat. Nu cu mulţi ani in urma, de exemplu, o gospodina buna din Emilia (Italia) nu era considerata astfel daca nu stia sa faca o coca subtire si fara gauri. |ncepea sa invete de mica si gesturile erau cele traditionale: incete si puternice, ca sa imblazeasca o coca bogata in oua si faina proaspat macinata.



Colectia “Secrete de Bucatarie” este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii. Gustoase, sanatoase si usor de preparat sunt atributele esentiale ale retetelor incluse in colectie. Selectia acestora a fost facuta tinand cont de disponibilitatea ingredientelor pe piata romaneasca si de obiceiurile culinare ale romanilor.

Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Pe langa sectiunea principala dedicata retetelor, fiecare volum contine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:

Carne alba (28 octombrie)

Carne rosie (4 noiembrie)

Peste (11 noiembrie)

Salate (18 noiembrie)

Supe (25 noiembrie)

Paste (2 decembrie)

Preparate la gratar (9 decembrie)

Dulciuri (16 decembrie)

Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 6)– Paste” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 2 decembrie (numarul 226) a Revistei Felicia.

×
Subiecte în articol: Revista Felicia Paste
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close