Antena 3 CNN Actualitate Media Secrete de machiaj. Aflăm cum ne scoatem în evidență trăsăturile la ANTENA 3 LIVE, cu Maria Coman și make-up artistul Georgiana Gheară!

Secrete de machiaj. Aflăm cum ne scoatem în evidență trăsăturile la ANTENA 3 LIVE, cu Maria Coman și make-up artistul Georgiana Gheară!

Secrete de machiaj. Aflăm cum ne scoatem în evidență trăsăturile la ANTENA 3 LIVE, cu Maria Coman și make-up artistul Georgiana Gheară!
07 Feb 2019   •   14:52

Dacă tot am scăpat neoperate de italianul vieții, e un moment bun să vorbim despre frumusețe. Trăim în epoca în care, în ciuda unei ușoare tendințe de a ne accepta pe noi înșine și a ne plăcea așa cum suntem, femeile încearcă să se transforme în altcineva. După un număr de operații estetice, multe încep să semene cu un prototip ciudat și fără personalitate.

Make-up artistul Georgiana Gheară vorbește la Antena 3 Live despre frumusețea altfel. Despre frumusețea pe care o avem și despre cum să o scoatem în evidența fără cuțit. Buze mai mari se fac și din ruj, nu e nevoie să părem o pompă de desfundat chiuveta.

„Toți ne dorim ceea ce nu avem. Dacă avem ochii albaștri îi vrem negri. Ar trebui să ne machiem astfel încât să nu pară că ne machiem. Nu sunt de acord cu acest tip de exagerare și schimbare a fizionomiei total. Sunt persoane pe care nu le mai recunoști machiate și nu înțeleg de ce. Pentru ochi mai mari putem folosi rimel, putem folosi tuș sau creion, putem să folosim farduri maro sau roz ca să alungim ochii”.

„Cred că lipsește lipsa de încredere. Vrem femeie, nu instalator. Acum fiecare cu gusturile lui. Trebuie să fii atentă și la fizionomie. Rujul roșu cel mai bine vine pe persoanele brunete. Dar depinde foarte și de ce ți-ai pus la ochi, cum ești îmbracată, depinde și de ocazie”.

De ce ne punem gene false

„Dacă îmi pun gene înseamnă că nu trebuie să mă mai machiez zi de zi. Să zicem că sunt persoane care nu se machiaza foarte mult, de asta își pun gene false. Chestia asta cu 4D, alea nu sunt gene. Cel mai frumos lucru la un om e ochiul. Mi se pare cel mai expresiv și întotdeauna încerc să scot în evidență ochiul. Dar dacă îți pui atâtea gene false, nici nu se mai vede”. 

„Trebuie să nu exagerăm. Nu tot ceea ce vedem e de bine. Mi-a zis o fată la un moment dat că vrea foarte mult. Și am întrebat-o de ce vrea așa mult că se duce la un eveniment pe timpul zilei. Și mi-a zis că de fiecare dată când se machiaza mult lumea se uită la ea. Bun, și de ce crezi că e de bine?”. 

Când folosim sculpting-ul

„Din machiaj poți să schimbi fizionomia. Sculpting-ul se face mai mult la televizor. Știm foarte bine că televizorul aplatizează. Sculpting-ul nu se face zilnic”. 

„Până și la divertisment nu trebuie să ajungi în așa fel încât să nu te mai recunoască oamenii dacă ne demachiezi”. 

„La machiaj toate ajung să arate la fel. De ce par la fel? Pentru că ele nu adaptează un anumit tip de machiaj pe un anumit tip de fizionomie. Eu nu am nicio problemă cu ajustările fiindcă fiecare femeie vrea să arate mai bine, dar nu sunt de acord cu exagerările.

Operațiile estetice

„Când începem să ne mutilăm, să nu mai avem nicio trăsătură ca înainte, nu e bine deloc. Ce e plastic nu o să fie niciodată frumos. Clientele cer ca să fie așa de porțelan. Când te duci în club poți să te dai cu un strat mai gros. Nu trebuie să te dai cu bază de machiaj, fond de ten, iluminator, nu vreau să mă gândesc cum arată tinerele la 18 ani. Un nas strâmb se poate corecta din fond de ten sau cu blush. În principiu nu se face foarte greu. Totul trebuie făcut cu o limită”. 

„Putem să facem o mulțime de lucruri din machiaj. Dar nu trebuie să se vadă. Orice persoană poate învăța ce să facă pe fața ei. Dacă vrem volum pe pomeți, nu mai aplicăm blush-ul descendent. Sunt niște lucruri la care dacă te-ai fi gândit, ai fi înțeles despre ce e vorba. Sunt niște lucruri foarte ușoare de înțeles. Dacă încerci o să vezi o mare diferență”. 

Machiaj pentru fața pătrată 

„Dacă umbrim colțurile, îți iese fața ovală”

Se poate ridica o pleoapă din machiaj?

„Da, chiar se poate. Dăm linia, dunga. Dacă te uiți la un ochi normal, nu te duci și dai dunga perfect pe dunga lui. Dar dacă are pleoapa căzută, dunga va fi foarte jos. Trebuie să machiem cu ochiul deschis ca să ne dăm seama până unde mergem. Punctul maxim de intensitate trebuie să fie fix de unde vrem noi să ridicăm ochiul și să mergem către exterior. Trebuie să ai mare grijă cum aplici fardul”. 

 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close