Antena 3 Actualitate Media Un "ziar al străzii", care va fi vândut de copiii fără adăpost, a fost lansat în Serbia

Un "ziar al străzii", care va fi vândut de copiii fără adăpost, a fost lansat în Serbia

06 Iul 2010   •   12:01
Un "ziar al străzii", care va fi vândut de copiii fără adăpost, a fost lansat în Serbia

Sârbii beneficiază, începând de luni, de primul "ziar al străzii". Publicaţia care poartă numele de Liceulice (Faţa străzii) va fi vândută de copii fără adăpost, informează AFP.

"Acest proiect le va permite copiilor care vând publicaţia să câştige nişte bani, dar mai important este că ei vor experimenta ceva nou, vor căpăta încredere în sine şi vor învăţa ceva util. Asta le va da sentimentul că fac parte din societate", susţine Miroslav Marinovic, redactorul şef al publicaţiei.

Minorii care au fost instruiţi să vândă ziarul provin dintr-un centru de îngrijire a copiilor abandonaţi. Publicaţia va costa 100 de dinari (0,96 de euro), iar veniturile vor fi impărţite în mod egal între copiii care vând ziarul şi investitorii în proiect.

Primul număr al ziarului va fi scos pe piaţă în 5.000 de exemplare şi va fi distribuit exclusiv în Belgrad unde trăiesc în prezent între 200 şi 700 de persoane fără adăpost.

Foto: b92.net

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close