Antena 3 CNN Actualitate Media Victor Ciutacu, despre protestul de la CNA: Primul miting, după 21 de ani, la care s-a strigat „jos cenzura!”

Victor Ciutacu, despre protestul de la CNA: Primul miting, după 21 de ani, la care s-a strigat „jos cenzura!”

Victor Ciutacu, despre protestul de la CNA: Primul miting, după 21 de ani, la care s-a strigat „jos cenzura!”
09 Noi 2010   •   23:56

„M-a impresionat calitatea oamenilor de la miting, oameni cu bun simţ, spălaţi. Este prima manifestaţie la care piaţa a rămas aşa cum a fost la momentul la care au venit manifestanţii, adică curată ca în palmă”, a declarat, marţi, Victor Ciutacu, la Sinteza Zilei. Jurnalistul a fost impresionat de oamenii care nu au venit pentru a obţine stimulente sau „50 de lei la leafă”, ci pentru a-i sprijini în demersul

Mircea Badea şi Victor Ciutacu au ieşit în Piaţa Constituţiei, pentru a protesta faţă de amenzile abuzive date de CNA. Mitingul celor doi realizatori de televiziune a început la ora 14:00, în apropierea sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

„Faptul că după 20 de ani de la Revoluţie a fost primul miting în care s-a strigat libertate şi jos cenzura, deci nu s-a manifestat pentru 50 de lei la leafă, pentru stimulente, erau nişte oameni care ne-au sprijinit în demersul nostru privind libertatea cuvântului”, a mai spus Victor Ciutacu.

La rândul lui, Mircea Badea a observat că „oamenii simt nevoia să strige libertate după 20 de ani de la Revoluţie, cu furie, ceea ce pentru mine este cutremurător”.

Protestul a fost iniţiat după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat emisiunea "Sinteza Zilei" cu 20.000 de lei, pentru limbaj injurios folosit de cei doi realizatori.

 



×
Subiecte în articol: victor ciutacu Mircea Badea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close