Antena 3 CNN Actualitate Media WikiLeaks: Anchetatorii americani nu au găsit dovezi care să-l incrimineze pe Julian Assange

WikiLeaks: Anchetatorii americani nu au găsit dovezi care să-l incrimineze pe Julian Assange

WikiLeaks: Anchetatorii americani nu au găsit dovezi care să-l incrimineze pe Julian Assange
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Feb 2011   •   18:01

Anchetatorii americani nu au reuşit să găsească dovezi prin intermediul cărora să-l acuze pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, de încurajarea „scurgerilor” documentelor guvernamentale secrete, relatează The Telegraph.

Oficiali şi politicieni americani furioşi au cerut ca Assange să fie judecat pentru „inducerea” dezvăluirilor documentelor diplomatice, de către Bradley Manning, un soldat al armatei americane. Maning, în vârstă de 23 de ani, este reţinut la o bază militară din Virginia, fiind suspectat că ar fi sursa în cazul documentelor făcute publice de Wikileaks.

Politicienii americani, inclusiv Mike Huckabee, un fost guvernator al statului Arkansas şi posibil candidat al republicanilor pentru preşedinţie, au cerut execuţia lui Assange, dacă este găsit vinovat.

Totuşi, avocaţii FBI-ului şi ai Departamentului de Justiţie american nu au găsit dovezi conform cărora Assange i-ar fi spus soldatului Maning să se ocupe de fişiere, conform unor surse citate de publicaţia The Telegraph.

Ei ar putea fi nevoiţi acum să-l acuze pe Assange de conspiraţie, ceea ce ar fi mai greu de dovedit, doar pe baza unor presupuneri că fondatorul WikiLeaks ar fi profitat de tânărul soldat.

Se pare că anchetatorii nu au reuşit să găsească nicio legătură directă între Assange şi soldatul Manning. El a subliniat că nu a avut nicio discuţie cu soldatul.

Assange se află la Londra şi luptă pentru a nu fi extrădat în Suedia, fiind acuzat de agresiune sexuală. El a respins vehement aceste acuzaţii.

×
Subiecte în articol: Julian Assange wikileaks dovezi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close