Antena 3 Actualitate Media Wikipedia reia apelul la donaţii: "Este foarte important să îi păstrăm independenţa"

Wikipedia reia apelul la donaţii: "Este foarte important să îi păstrăm independenţa"

06 Dec 2012   •   12:10
Wikipedia reia apelul la donaţii: "Este foarte important să îi păstrăm independenţa"
Sursa foto: Foto: wikipedia.com

"Este foarte important să păstrăm independenţa Wikipedia", a afirmat, pentru CNN, cofondatorul paginii de internet, Jimmy Wales.

Potrivit Wikimedia Foundation, utilizatorii loiali ai enciclopediei au donat sume importante de bani pentru ca aceasta să supravieţuiască în mediul online. În 2010, ultima oară când Wikipedia a cerut donaţii din partea utilizatorilor săi, pagina de internet a adunat în conturi până la 16 milioane de dolari în 50 de zile, de la aproximativ 500.000 de persoane.

În timp ce criticii susţin că această formă de a obţine venituri este comparabilă cu cerşitul, Wales consideră că aşa se asigură că nu vor apărea conflicte de interese.

"Wikipedia este un templu al minţii. Este un loc în care reflectăm, un loc al tăcerii, unde intrăm pentru a învăţa ceva. Asta vrem să păstrăm" a afirmat Jimmy Wales.

Peste 1,7 miliarde de utilizatori din întreaga lume crează şi accesează Wikipedia, alături de mii de voluntari care monitorizează informaţiile primite.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close