Antena 3 CNN Actualitate Mediaş. Bătrân orb şi plin de răni, lăsat să plece netratat dintr-un spital

Mediaş. Bătrân orb şi plin de răni, lăsat să plece netratat dintr-un spital

Mediaş. Bătrân orb şi plin de răni, lăsat să plece netratat dintr-un spital
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Feb 2011   •   19:49

Un bătrân orb şi plin de răni a fost lăsat să plece singur din spital, fără să fi fost vindecat sau măcar ajutat în vreun fel. Nu e vina medicilor ci a regulilor pe care ei trebuie să le respecte. Omul a refuzat să fie consultat,iar legile din România nu permit reţinerea unui pacient împotriva voinţei lui.

Vecinii au chemat medicii după ce mirosul care venea dinspre apartamentul bătrânului a devenit de nesuportat. L-au convins cu greu pe bărbat să se lase urcat în ambulanţă. A ajuns în spital degeaba. S-a împotrivit oricărui consult.

Îşi mişca cu greu picioarele pline de răni dar era perfect lucid. Nu a vrut nici în ruptul capului să lase ajutat. Medicii i-au cerut bărbatului să semneze că nu vrea să fie ajutat. Aşa că bătrânul a fost lăsat să plece.

Bătrânul, fost profesor de limba engleză, s-a mutat de doi ani în Mediaş. A venit din Bucureşti, acolo unde, se pare trăiesc şi cei doi copii ai lui şi şi-a cumpărat un apartament în oraş.

Pentru asta le trebuie însă acordul lui sau al copiilor, pe care însă nimeni nu ştie cum să-i găsească. Medicii au anunţat cazul Primăriei care va trimite asistenţii sociali să facă o anchetă. Dacă se doveşte că nu are discernământ, el va fi internat într-un centru de ocrotire socială. Dacă nu, va fi aproape imposibil de ajutat.

 

×
Subiecte în articol: Medias orb batran spital
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close