Vaccinul pe care ar trebui să-l facă elevii înainte de redeschiderea școlilor. Apelul făcut de medicii de familie

de Gabriel Dano    |    19 Ian 2021   •   18:00
Vaccinul pe care ar trebui să-l facă elevii înainte de redeschiderea școlilor. Apelul făcut de medicii de familie Hepta

Medicii de familie atrag atenţia asupra unei eventuale creşteri a numărului infecţiilor respiratorii şi al cazurilor de gripă, dacă se vor redeschide școlile, așa că recomandă vaccinarea antigripală a elevilor, transmite Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF).

Părinţiii au la dispoziţie atât vaccinurile din farmacii, cât şi pe cele distribuite prin Programul Naţional de Vaccinare, precizează medicii de familie. Totodată, aceștia îi încurajează pe părinți să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia, în contextul în care copii sub 16 ani nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

„În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi, în acelaşi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri.

Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şi transmiterea virusurilor în comunitate care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, citat în comunicat.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close