Antena 3 CNN Actualitate Mină nexplodată, din al Doilea Război Mondial, descoperită pe fundul Mării Negre. Cum acționează Marina Militară

Mină nexplodată, din al Doilea Război Mondial, descoperită pe fundul Mării Negre. Cum acționează Marina Militară

Scafandrii Marinei Militare au fost chemați să distrugă o mină neexplodată, descoperită pe fundul Mării Negre. Militarii au pus dinamită în jurul ei, iar pericolul e clar: scafandrii știu că orice mișcare greșită poate însemna o viață pierdută.

Mină nexplodată, din al Doilea Război Mondial, descoperită pe fundul Mării Negre. Cum acționează Marina Militară
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ghețea    |    06 Aug 2021   •   20:56

Din fericire, este doar un exercitiu, însă o situație reală de acest gen poate fi raportată în orice moment. La 16 kilometri în largul mării se află mina marină, la 45 de metri adâncime și cântărește 300 de kilograme.

Geniștii subacvatici au coborât pe fundul apei și au pregătit explozia. Aceasta este doar o mică parte din exercițiile executate de echipele de scafandri militari, în largul Mării Negre.

”Voi coborî la 43 de metri adâncime, cu un echipament de scufundare cu alimentare de la suprafață și voi face niște lucrări tehnice”, spune unul dintre scafandri.

Un scafandru de luptă trebuie să învețe să caute și să distrugă dispozitivele explozive. Numai echipamentul de scufundare poate ajunge la o greutate de 50 de kilograme. Tocmai din acest motiv, pentru o femeie, fiecare misiune este și mai dificilă.

La exerciţiul multinațional au participat peste 250 de militari români și aproximativ 100 de militari străini.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close