Antena 3 CNN Actualitate Cum vrea Ministerul Agriculturii să rezolve problema scumpirii alimentelor

Cum vrea Ministerul Agriculturii să rezolve problema scumpirii alimentelor

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunță acordarea de ajutoare financiare fermierilor cu scopul de a împiedica creșterile de prețuri prognozate la alimente.

Cum vrea Ministerul Agriculturii să rezolve problema scumpirii alimentelor
Sursa foto: Pixabay & Facebook
de Adelina Miron    |    03 Ian 2022   •   13:35

Printre categoriile de fermieri vizate de această măsură sunt producătorii de cartofi și producătorii de struguri de masă.

„În bugetul pentru anul 2022, pentru a împiedica o creștere atât de mare a prețului, așa cum ar putea fi prognozată, ținând cont de faptul că toate materiile prime s-au scumpit, că prețul la energie și gaz s-a majorat în ultima perioadă, noi am venit cu pachete financiare de sprijin către fermieri astfel încât să putem stabiliza producția și nivelul prețurilor în România.

Am prezentat după legea bugetului de stat faptul că vom veni cu un program de sprijin pentru legumele în spații protejate care vizează în ciclul unu tomatele, în ciclul doi tomate și alte tipuri de legume și, în general, verdețuri.

Am venit cu un program de sprijin pentru producătorii de usturoi. Venim cu programul de sprijin pentru cei care produc cartofi și struguri de masă. Noi întotdeauna am plecat de la balanța comercială deficitară cu produsele care sunt deficitare, și să venim cu formele de sprijin pentru fermieri în răspuns la nivelul mai mare la importuri față de producția autohtonă. Sunt 15 milioane de lei alocați pentru sprijinirea producătorilor de cartofi, 15 milioane de lei pentru producătorii de struguri de masă.”, a declarat ministrul Agriculturii pentru Antena 3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close