Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Apelor și Pădurilor anunță că va acorda ”o mai mare atenție” activității austriecilor de la Schweighofer

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță că va acorda ”o mai mare atenție” activității austriecilor de la Schweighofer

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță că va acorda ”o mai mare atenție” activității austriecilor de la Schweighofer
Sursa foto: Foto: Pixabay
21 Feb 2017   •   15:54

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță că va monitoriza cu o mai mare atenție activitatea Schweighofer în România, după ce FSC le-a retras certificarea pentru lemnul procesat. 

”Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a luat act de decizia organizației internaționale Forest Stewardship Council (FSC), de a retrage certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, având ca motivație principală ”o posibilă încălcare a legislației privind standardele de măsurare a materialului lemnos”.

Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din România, retragerea cetificării FSC presupune, din partea autorității publice centrale din domeniul silviculturii, o atenție mai mare.

În acest sens, în perioada următoare, MAP împreună cu Gărzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, atfel încât să ne asigurăm că suspiciunile invocate de experții FSC nu au consecințe de natură legală, privind aplicarea legislației silvice specifice.

Totodată, MAP speră că societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica aspectele invocate care au dus la retragerea certificării FSC” se arată în comunicatul instituției.

Asociaţia pentru Certificarea forestieră a decis să retragă definitv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer. 

La baza acestei hotărâri au stat numerosele sesizări venite din partea WWF și a altor ONG-uri, care au acuzat de mai multe ori compania austriacă că încalcă legea.  

 

×
Subiecte în articol: lemn
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close