Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii: Dozele de vaccin antigripal, distribuite până la 15 ianuarie

Ministerul Sănătăţii: Dozele de vaccin antigripal, distribuite până la 15 ianuarie

Ministerul Sănătăţii: Dozele de vaccin antigripal, distribuite până la 15 ianuarie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Dec 2013   •   19:15

Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în judeţe, în mai multe tranşe, până la 15 ianuarie, urmând să fie folosite în spitale şi la cabinetele medicilor de familie, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.
   
"Toate cele un milion de doze pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţiepentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat necesarul fiecărui judeţ. (...) Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi", se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Sănătăţii.
   
Prioritate la vaccinare vor avea persoanele de peste 65 de ani, cu boli cronice - în special boli respiratorii, cardiovasculare şi metabolice -, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.
   
Din cele un milion de doze de vaccin antigripal, 600.000 sunt din import, iar 400.000 vor fi produse de Institutul "Cantacuzino".
   
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că în 2014 România va avea vaccin antigripal numai de la "Cantacuzino".
   

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close