Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt miniștrii care au uitat de Biblie la ceremonia de învestitură. Au jurat în schimb pe... pix

Cine sunt miniștrii care au uitat de Biblie la ceremonia de învestitură. Au jurat în schimb pe... pix

Câțiva dintre miniștrii noului Cabinet Cîțu au ieșit în evidență în timpul jurământului de la Palatul Cotroceni. Cei mai mulți dintre aceștia au pus mâna pe Biblie, dar au existat și miniștri care au pus mâna doar pe Constituție sau au atins în ultimul moment Biblia.

Cine sunt miniștrii care au uitat de Biblie la ceremonia de învestitură. Au jurat în schimb pe... pix
de Gabriel Dano    |    23 Dec 2020   •   21:12

Așa s-a întâmplat în cazul premierului Florin Cîțu și al vicepremierului Kelemen Hunor care au uitat în timpul jurământului să pună mâna pe Biblie și pe Constituție, dar și-au adus aminte pe final.

Îm schimb, noul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost singurul ministru din cabinetul Cîțu care nu a pus deloc mâna pe Biblie la depunerea jurământului de învestitură.

Omul în combinezon care dezinfecta și apoi se ascundea

Deși la televizor nu s-a văzut, alături de miniștri și staff s-a mai aflat cineva cu o misiune exactă:

"Exista un domn îmbrăcat de sus până jos în combinezon și care venea și dezinfecta rapid microfonul - există un spray special - după fiecare jurământ. Acest domn se ascundea după un stălp. Pentru că suntem în pandemie, am văzut câteva lucuri interesante: nu s-a strâns mâna în momentul în care s-a văzut ministrul cu președintele față în față, indiferent cine ajungea să predea acel document semnat.

Singurul lucru care a fost schimbat între ministru și președinte a fost acel document. Aș sublinia că hârtia este cea care menține cel mai bine virusul dacă este cazul să fie el prezent. De asemenea, fiecare a folosit pixul său, nu au semnat cu același pix, așa cum se întâmpla și am remarcat împreună că au fost oameni care au pus mâna pe Biblie, alții care au pus mâna doar pe Constituție, alții care și-au dat seama, inclusiv premierul Cîțu, și-au dat seama în ultimul moment că nu au pus mâna nici pe Biblie, nici pe Constituție. Cineva a rămas la un moment dat cu pixul în mână și a jurat cu mâna pe pix", a spus Sabina Iosub, la Ediție specială.

×
Subiecte în articol: depunere juramant
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close