Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre problema cerealelor ucrainene: "România a cerut prelungirea interdicției"

Ministrul Agriculturii, despre problema cerealelor ucrainene: "România a cerut prelungirea interdicției"

Ministrul Agriculturii a vorbit, la Antena 3 CNN, despre măsurile pe care le are în vedere România, după expirarea interdicției pentru importurile de cereale ucrainene.

Ministrul Agriculturii, despre problema cerealelor ucrainene: "România a cerut prelungirea interdicției"
Sursa foto: Facebook | Florin Barbu
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   14:35

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a spus, la Antena 3 CNN, că este convins că decizia Comisiei Europene va fi de prelungire a interdicției față de importurile de cereale din Ucraina.

Ministrul a mai adăugat că România a cerut o compensație de 30 de euro pentru pierderile fermierilor.

"România a cerut prelungirea interdicției. Împreună cu ceilalți colegi din cele patru state afectate de războiul din Ucraina am avut o poziție comună, prin care am solicitat prelungirea interdicției până la data de 31 decembrie.

Mai mult, am solicitat chiar o compensație de 30 de euro, pe tona de cereale, pentru pierderile rezultate și întârzieri.

Citește și: Ministrul Agriculturii, anunţ despre plafonarea preţurilor produselor alimentare din România: "Vreau continuarea acestor măsuri"

Eu cred în decizia Uniunii Europene, anume că va prelungi interdicția importurilor în România și sunt sigur că ne vom reuni de urgență și vom lua cele mai bune măsuri pentru fermierii români.

Așteptăm decizia Comisiei Europene și vom comunica decizia pe care o vom lua în Guvernul României", a spus ministrul Agriculturii, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close