Antena 3 Actualitate Se cere demisia conducerii Poştei Române. Ministrul Comunicaţiilor va trimite Corpul de control

Se cere demisia conducerii Poştei Române. Ministrul Comunicaţiilor va trimite Corpul de control

de S.T.    |    11 Sep 2017   •   12:24
Se cere demisia conducerii Poştei Române. Ministrul Comunicaţiilor va trimite Corpul de control
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Comunicaţiilor va trimite Corpul de control la Poşta Română şi cere demisia întregii conduceri.

Lucian Şova susţine că atât Consiliul de Administraţie cât şi directorului general interimar sunt vinovaţi de management defectuos.

Corpul de Control va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. Ministerul consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moşteniri”, ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii. Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie”, transmite ministerul.

Directorul general interimar al Poştei este Andrei Stănescu, fost consilier al ministrului Fondurilor Europene şi al ministrului Finanţelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close