Antena 3 Actualitate Ministrul de Interne, Carmen Dan: Rezultatele activităţii Poliţiei de Frontieră - demne de tot respectul

Ministrul de Interne, Carmen Dan: Rezultatele activităţii Poliţiei de Frontieră - demne de tot respectul

24 Iul 2018   •   12:58
Ministrul de Interne, Carmen Dan: Rezultatele activităţii Poliţiei de Frontieră - demne de tot respectul

Rezultatele activităţii Poliţiei de Frontieră sunt demne de tot respectul, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care i-a felicitat pe poliţiştii de frontieră cu prilejul sărbătoririi zilei armei.

"Salvatori, vigilenţi, dedicaţi, cu responsabilitatea, nu foarte uşoară de multe ori, de a proteja graniţele României, ţara pentru care au jurat credinţă. Aceştia sunt poliţiştii de frontieră, cei care îşi sărbătoresc astăzi ziua armei. Oamenii ştiu despre ei că desfăşoară misiuni la frontierele ţării, fără a-i identifica neapărat drept salvatori. Cu siguranţă însă, nu de aceeaşi părere sunt cele 270 de persoane care, destul de recent, se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. Acestea trăiesc datorită lor şi colegilor din alte state care au acţionat, sub egida FRONTEX, în sprijinul autorităţilor elene!", a scris Carmen Dan pe Facebook. 

Potrivit ministrului, în egală măsură, orice ilegalitate stopată la timp este, pentru un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, motiv de împlinire profesională.

"Sunt convinsă că asta au simţit şi cei doi colegi care au primit distincţia "Poliţistul de frontieră al anului 2018". Pe bună dreptate! Rezultatele obţinute de aceştia pe linia combaterii contrabandei şi a traficului de migranţi sunt demne de tot respectul. Îi felicit, de asemenea, pe toţi poliţiştii de frontieră pentru o realizare ce a implicat muncă asiduă şi abordare strategică. Vorbesc despre scăderea cu 53% a fenomenului migraţiei ilegale, la graniţele României, în prima jumătate a lui 2018, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Folosesc acest prilej pentru a transmite cele mai sincere urări de sănătate şi împlinire profesională tuturor colegilor care îşi dedică existenţa pentru protejarea oamenilor şi a graniţelor României sau ale Uniunii Europene! (...) La mulţi ani Poliţiei de Frontieră Române!", a conchis ministrul de Interne.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Interne carmen dan frontiera

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close