Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sportului, acuzat că şi-a premiat tatăl cu 120.000 euro pentru un concurs la care nu a fost

Ministrul Sportului, acuzat că şi-a premiat tatăl cu 120.000 euro pentru un concurs la care nu a fost

Ministrul Sportului este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, după ce și-ar fi premiat tatăl cu 112.000 euro pentru Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Ministrul Sportului, acuzat că şi-a premiat tatăl cu 120.000 euro pentru un concurs la care nu a fost
Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak
de Ştefan Petrică    |    Radu Tiliță    |    10 Mar 2023   •   17:01

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită Agenției Naționale de Integritate și Corpului de Control al premierului să dispună verificarea lui Eduard Novak, după ce și-ar fi premiat tatăl cu 112.000 euro pentru Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Caroli, tatăl ministrului, nu a fost prezent și nici nu a fost înregistrat în staful tehnic.

Ministrul Eduard Novak susține că toate aceste informații sunt false și că premierea s-a desfășurat conform legislației în vigoare.

Acesta recunoaște că nu s-a făcut deplasarea de către tatăl său, însă susține că în această situație sunt mai mulți antrenori și că întotdeauna li s-a recunoscut și lor activitatea.

Ministrul Sportului susține că legea nu prevede că nu trebuie să fie premiați doar pentru că nu au participat la olimpiadă, ci le este premiată întreaga activitate.

Citeşte şi: O atletă paralimpică ucraineană a părăsit Jocurile după ce a aflat că tatăl ei a fost capturat de ruși

Cei din sindicat susțin că pe lângă toată această premieră, ministrul Eduard Novak s-a folosit de poziția sa și a trecut peste ședința biroului federal din anul 2021, în care era numit ca antrenor principal al lotului de ciclism al delegației României Valoppi Cristiano.

Ulterior, în statul de premiere, acesta a fost pus pe o poziție secundară, iar tatăl-ministru, Eduard Novak, ar fi apărut ca antrenor principal.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close