Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, clarificări publice despre ce s-a întâmplat cu Oreste: Eu sunt în legitimă apărare în povestea asta

Mircea Badea, clarificări publice despre ce s-a întâmplat cu Oreste: Eu sunt în legitimă apărare în povestea asta

Mircea Badea, clarificări publice despre ce s-a întâmplat cu Oreste: Eu sunt în legitimă apărare în povestea asta
17 Sep 2013   •   04:46

Mircea Badea a făcut în cadrul emisiunii ”În gura presei” de luni seara o serie de clarificări despre ce s-a întâmplat cu prietenul lui Oreste, explicând totodată și mesajele din ultimul timp de pe Facebook.

Cred că și față de el este corect să fac aceste precizări publice.

Eu sunt prieten cu Oreste din anul 1996, când l-am adus în echipa noastră la matinalul Teo și Mircea. Am trecut în viața asta prin miliarde de situații, conjuncturi, aventuri, unele situații limită. Ne-am chinuit împreună, ne-am bucurat împreună, am râs împreună, am disperat împreună. Am avut perioade în care eram absolut disperați. Eu știu și ce înseamnă disperarea, știu și ce înseamnă durerea, știu și ce înseamnă umilința, Știu. Le-am trăit din plin. E ca în filmul ăla de îmi place mie, Sky Fall: ce știi despre disperare? Tot ce se poate ști. Bun, deci am trecut prin orice, în viața asta.

Protestele au început pe 1 septembrie 2013. Astea cu Roșia Montană. Hai să zicem că la o săptămână după ce au început - eu nu mai vobisem cu Oreste de vreo 2-3 săptămâni, așa, pentru că eu am fost plecat în concediu, el era cu nu știu ce tabere pe la Sarmizegetusa, prin munți, pe la Vama Veche - mă sună Gâdea și mă întreabă dacă am mai vorbit cu Oreste. De ce? «Păi aveam niște lucruri de vorbit», că omul dorise o emisiune la Antena 3 «și trebuia să mă întâlnesc cu el, să dăm drumul la treabă, cu decoruri, cu alea, cum se face o emisiune la televizor. Și îl sun și nu răspunde. Și îi dau mesaje și nu răspunde. Și mi-a răspuns la un mesaj cam în dodii, așa. Știi ceva?» Zic: nu știu. Hai să îl sun și eu. Îl sun pe Oreste și nu răspunde. Sun mai târziu, nu răspunde. O fi ocupat, mă sună el. Nu m-a sunat. Îi dau mesaj: băi, ești ok? Nu răspunde. Îi mai dau un mesaj: Mircea sunt. Am crezut că mi-oi fi schimbat numărul și am uitat să i-l dau. Nu răspunde. Îi spun lui Gâdea că nu reușesc să dau de el. Și-o fi schimbat numărul? Și-o fi pierdut telefonul? În sfârșit, facem noi investigații să vedem ce-i cu el, dar nu reușim să aflăm mare lucru. Asta a durat ceva timp, o fi trecut o zi, două.

Dup-aia primim un mesaj, și eu și el (n.r. Gâdea). Un mesaj de despărțire, foarte dur. În care eram acuzați de niște monstruozități. Nu o să fac public mesajul ăla, că e un mesaj personal, dar nu e cu nimic diferit față de mesajul care a urmat, ăla public de pe Facebook. Mă sună Gâdea și mă întreabă: băi, te uiți pe Facebook la Oreste? Zic; nu. Că eram la bătăi. «Eu zic să te uiți...»

Când am primit noi mesajul ăla pe telefon, ni s-a părut atât de îngrozitor, atât de oribil, încât am zis că lui ăsta i-a fost furat telefonul și dă cineva mesaje în locul lui. Și atunci tactica noastră a fost să nu răspundem, să nu zicem nimic, înainte să elucidăm treaba. Și dup-aia urmează mesajul de pe Facebook:

«Identifică manipularea: îmi iubesc prietenii și o voi face toată viața. Dar când se întorc împotriva țării și a neamului, din care și ei fac parte, atunci cu cea mai mare tristețe în suflet mă întorc și eu cu fața de la ei».

Deci ne face trădători de neam și țară. Mi se pare îngrozitor. Ce mă? Adică este absolut șocant. Mie mi-a căzut capul.

«În speranța că vom înțelege cu toții că degeaba cucerim lumea dacă ne pierdem sufletul, le spun bunilor mei prieteni: rămâneți cu bine(le), nu vă vindeți conștiința și rodiți frumos. Cu orice preț și orice risc nu vă părăsiți bucuria. Am citit în ochii voștri teama și frustrarea că s-ar putea să pierdeți toate comorile de pe Pământ. Asta e bine. Poate începeți să le faceți în Cer. Doamne ajută! Vă iubesc și vă aștept. Fie ca Neamul să ne ierte pe toți, căci Dumnezeu din această clipă se află doar cu cei curați la suflet, smeriți și blânzi. Pace vouă, pace tuturor. Identifică manipularea.»

Eu nu știu dacă am fost atât de jignit în toată viața. Nu știu dacă am fost, la acest nivel, jignit de cineva. Că nu te poate jigni ăla din Piață care strigă «Noi suntem împotriva proiectului, dar să moară Badea», Ăla nu poate să mă jignească. Prietene, dar omul ăsta m-a distrus. Am avut reale probleme de crezut ceea ce văd. Că de înțeles nu am înțeles nici până azi. Deci acest mesaj a confirmat mesajul odios pe care îl primisem cu ceva vreme înainte pe telefonul personal.

Eh, abia atunci după ce am reușit să îmi recapăt un pic suflul, am scris și eu pe Facebook acel mesaj. Sigur, dacă o să deschideți netul, o să vedeți cronologia inversată, întreaga poveste a acestor mesaje pusă în mod ticăloșit altfel. Eu am încercat să spun că nu eu sunt agresorul, eu sunt în legitimă apărare... ”,
a povestit Mircea Badea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris
x close