Antena 3 CNN Actualitate Mort în acte. Un bătrân a aflat la medicul de familie că figurează ca decedat din luna mai (VIDEO)

Mort în acte. Un bătrân a aflat la medicul de familie că figurează ca decedat din luna mai (VIDEO)

Mort în acte. Un bătrân a aflat la medicul de familie că figurează ca decedat din luna mai (VIDEO)
Sursa foto: mort viu
29 Iul 2009   •   14:36

A mers la medicul de familie, pentru o reţetă compensată, iar de acolo a aflat că este ? mort de câteva luni. I s-a întîmplat unui clujean, în vîrstă de 76 de ani. Greşeala, îi aparţine unui operator de la Evidenţa Populaţiei.
Clujeanul a aflat că este mort de la medicul de familie. Bătrânul vroia o reţetă compensată, pentru a-şi putea cumpăra nişte medicamente pentru inimă. Medicul a refuzat, pe motiv că în actele sale omul figura ca fiind... decedat.

Chiar dacă bătrînul era cum nu se poate mai viu, medicul de familie nu a putut să-i prescrie reţeta compensată.

?În momentul în care un pacient nu mai figurează pe liste din diferite motive mai ales pe motiv de deces, acesta nu mai poate să primească nicio reţetă şi niciun astfel de tratament pentru acestea costă şi nu se pot trece pe acea persoană care, de fapt, nu există? spune medicul de familie, care susţine că eroarea nu-i aparţine.

După mai multe drumuri de la o instituţie la alta, clujeanul a aflat şi cine se face vinovat de situaţia în care se află: un angajat de la Serviciul de evidenţă a populaţiei.
Potrivit reprezentanţilor primăriei, este o greşeală umană, pentru că persoana care a tastat datele respective a greşit o cifră care se potrivea cu codul numeric personal al altui om.

Pînă când situaţia se va rezolva, bătrânul nu are ce face, decît să se trateze de inimă cu medicamentele pe care le mai are.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cnp
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close