Antena 3 CNN Actualitate Motivul războiului dintre șeful Poliției Capitalei și adjunctul său, fostul șef de la Omoruri

Motivul războiului dintre șeful Poliției Capitalei și adjunctul său, fostul șef de la Omoruri

Este război în Poliția Capitalei! Șeful DGPMB, comisarul șef Bogdan Berechet, și adjunctul său, comisarul șef Radu Gavriș, fostul șef de la Omoruri, se acuză reciproc de încălcarea regulilor, iar cel din urmă chiar este cercetat disciplinar pentru că ar fi refuzat să participe la o conferință de presă.

Motivul războiului dintre șeful Poliției Capitalei și adjunctul său, fostul șef de la Omoruri
de Alin Tarnovschi    |    13 Aug 2020   •   19:20

Astăzi, comisarul șef Gavriș a întocmit un raport în care explică cum șeful Poliției Capitalei i-ar fi cerut informații secrete din operațiunea de prindere a fraților lui Emi Pian.

Ulterior, potrivit unor surse, am descoperit faptul că șeful Serviciului Omoruri este cercetat disciplinar pentru că ar fi acordat un interviu unui post de radio, dar și pentru faptul că ar fi refuzat să participe la conferința de presă susținută de șeful Poliției Capitalei, comisarul șef Berechet, imediat după moartea interlopului Emi Pian.

În această seară, un alt raport întocmit de comisarul șef Radu Gavriș a ieșit la iveală, în care acesta a explicat motivul pentru care a refuzat să participe la conferința șefului Poliției Capitalei.

Totul a început cu o săptămână înainte de moartea liderului clanului Duduianu.

Război în Poliția Capitalei între șeful de la Omoruri și directorul general

"În data de 4 august 2020, am fost contactat telefonic de către domnul comisar-șef de poliție Berechet Bogdan, împuternicit director general al DGPMB, care mi-a comunicat că domnul chestor de poliție Eduard Mirițescu, împuternicit inspector general adjunct al IGPR, a dispus ca eu împreună cu domnul comisar șef Bogdan Berechet să ieșim într-o declarație de presă pentru a da lămuriri în spațiul public într-o cauză de omor.

În urmă cu o săptămână, domnul comisar șef Bogdan Berechet mi-a transmis că nu pot da interviu pentru un post de televiziune, invocând că acea speță este un caz aflat în competența exclusiv a procurorului și că există un ghid al CSM care interzice magistraților să se pronunțe în spațiul public cu privire la spețele în care nu există sentințe definitive.

Nu comentez decizia de refuz a domnului director general, dar nu am cum să nu remarc o incosecvență clară între aceste decizii. Infracțiunea de omor este o infracțiune exclusiv în competența procurorului și odată stabilită o regulă, ea trebuie respectată", a scris comisarul șef Gavriș în raport.

Documentul care aruncă în aer Poliția Română! Acuzații grave între șefii Poliției Capitalei, după moartea lui Emi Pian

×
Subiecte în articol: Poliția Capitalei
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close