Antena 3 CNN Actualitate Nastasiu: Mai mulţi politicieni au fost monitorizaţi, pentru că erau suspectaţi de subminare a economiei naţionale

Nastasiu: Mai mulţi politicieni au fost monitorizaţi, pentru că erau suspectaţi de subminare a economiei naţionale

Nastasiu: Mai mulţi politicieni au fost monitorizaţi, pentru că erau suspectaţi de subminare a economiei naţionale
Sursa foto: nastasiu
16 Noi 2009   •   12:17

La lansarea cărţii lui Victor Gaetan, ?Prădarea României?, fostul procuror DIICOT a dezvăluit că mai mulţi politicieni români au fost monitorizaţi de procurori. Printre aceştia se aflau şi Theodor Stolojan, Attila Verestoy, Elena Udrea, Dan Voiculescu dar şi jurnalistul Bogdan Chirieac. Aceştia erau suspectaţi că ar putea avea legătură cu pătrunderea intereselor financiare ruse pe piaţa energetică românească.

Fostul procuror Ciprian Nastasiu a declarat că au existat mandate de monitorizare pentru Dan Voiculescu, Theodor Stolojan, Verestoy Attila, Elena Udrea şi Dorin Cocoş. Aceştia erau suspectaţi că ar fi putut fi implicaţi în celebrul dosar de spionaj energetic. În dosarul respectiv, bulgarul Vadim Benyatov a fost arestat în noiembrie 2006 şi acuzat că ar fi încercat să obţină secrete de stat de la Ministerul Economiei cu privire la planurile de privatizare în domeniul energiei.

Ciprian Nastasiu a explicat de ce au fost monitorizaţi toţi aceşti politicieni. ?Persoane importante din politica românească erau suspecte de săvârşirea anumitor infracţiuni de subminare a economiei naţionale? a declarat fostul procuror.

Ciprian Nastasiu a fost adjunct al şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi şi-a dat demisia din magistratură în octombrie 2008.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea cocos
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close