Antena 3 CNN Actualitate Navele din Delta Dunării nu mai au voie să facă valuri

Navele din Delta Dunării nu mai au voie să facă valuri

Navele din Delta Dunării nu mai au voie să facă valuri
Sursa foto: Foto: goobix.com
21 Feb 2011   •   17:29

Amenzi de până la 5.000 de lei, pentru conducătorii de nave şi ambarcaţiuni de agrement care vor depăşi viteza de 30 km/oră şi vor provoca valuri pe principalele canale din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" – asta prevede un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, informează Green Report.

Potrivit documentului, viteza maximă a ambarcaţiunilor de agrement se va micşora de la 40 la 30 km/oră, iar navele nu vor mai avea voie să se apropie de maluri la o distanţă mai mică de 50 de metri. Practic, marinarii vor fi nevoiţi să reducă viteza pâna lă ”limita producerii valurilor”.

În afara canalelor, ambarcaţiunile de agrement vor fi nevoite să încetinească şi mai mult viteza, până la 15 km/oră, se mai arată în proiect. De asemenea, este interzisă circulaţia acestor vase pe timpul nopţii, la fel ca şi accesul şi navigaţia în zonele de protecţie integrală.

Aceeaşi reglementare mai stipulează faptul că turiştii nu vor mai avea voie să debarce oriunde doresc şi riscă să fie amendaţi împreună cu operatorii de turism.

În plus, potrivit noii reglementări, navele şi ambarcaţiunile de agrement care navighează în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” trebuie să fie dotate cu instalaţii de stocare sau de tratare a deşeurilor şi instalaţii de epurare a apelor uzate.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, unele dintre prevederi sunt în vigoare încă din 2007, printr-un ordin de ministru, dar acesta nu prevede niciun fel de sancţiune pentru cei care încălcă legea.

×
Subiecte în articol: valuri Delta Dunarii amenzi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close