Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru promite personalului TESA din spitale, salarii echitabile, de anul viitor

Nelu Tătaru promite personalului TESA din spitale, salarii echitabile, de anul viitor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarul de stat Dragoş Garofil au discutat, joi, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate despre grila de salarizare a personalului tehnic, economic și social-administrativ din spitalele publice.

Nelu Tătaru promite personalului TESA din spitale, salarii echitabile, de anul viitor
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    22 Oct 2020   •   19:00

În cadrul întâlnirii, ministrul Sănătăţii a precizat că înţelege nemulţumirile privind inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a dat asigurări că echipa Ministerului Sănătăţii susţine asigurarea echilibrării în sistemul sanitar.

„Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor, întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți pe care îl înaintăm către instituțiile abiliate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În paralel, personalul TESA din spitale a protestat astăzi în fața Ministerului Sănătății

 „Personalul TESA, am fost excluși din foarte multe aspecte, ca și cum nu am exista în sănătate. Asta solicităm: să fim considerați parte a sistemului sanitar. Toți au fost trecuți pe grila 2022, medicii, asistenții; personalul tehnic, economic, administrativ - nu”, a declarat preşedintele Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA

Sindicaliștii spun că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar și cer remedierea situaţiei. Ei atrag atenţia că angajaţii din sector, deşi expuşi riscului, nu beneficiază de sporul de pandemie, situat între 55 şi 85%.

„La COVID, iarăși, s-a considerat că noi nu riscăm, pentru că noi nu suntem în direct cu pacientul, dar ia uitați-o pe colega Gabriela Iliescu de la Serviciul RUNOS, decedată la 49 de ani. Și avem zeci de infectări în rândul personalului TESA, iar acest lucru arată că și personalul TESA și întreg personalul care lucrează în spitale are un risc ridicat de infecții. Este nevoie în sistemul sanitar de liniște, în această situație extrem de grea, nu de divizare între diferite categorii de colegi”, a mai spus preşedintele Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA

Citeşte şi: Primul deces de coronavirus înregistrat în rândul sindicaliştilor TESA din Sănătate

Citeşte şi: Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru TESA COVID-19 protest
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close