Antena 3 CNN Actualitate Noi reguli pentru românii care au porci în gospodărie. Obligațiile pe care trebuie să le respecte micii crescători

Noi reguli pentru românii care au porci în gospodărie. Obligațiile pe care trebuie să le respecte micii crescători

Românii care vor să crească porci în propria gospodărie vor fi nevoiți să respecte reguli noi, menite să oprească extinderea pestei porcine.

Noi reguli pentru românii care au porci în gospodărie. Obligațiile pe care trebuie să le respecte micii crescători
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   23:01

Potrivit noilor reguli, românii care vor să cumpere porci pentru sărbători vor fi nevoiți să-i declare la primărie, dar și să amenajeze, la intrarea și ieșirea din coteț, spații pentru dezinfectare.

De asemenea, porcii crescuți în gospodărie trebuie să fie ținuți în spații bine delimitate, astfel încât să nu intre în contact cu animale din alte gospodării ori cu animale sălbatice.

Totodată, cei care vor ca de acum înainte să crească porci acasă sunt obligați să amenajeze spații pentru dezinfectarea mâinilor, dar și a încălțămintei, care trebuie să fie folosită doar pentru coteţ.

Fiecare animal trebuie să fie înregistrat în Registrul agricol la primărie, medicii veterinari urmând să controleze fiecare exploatație.

Citește și: Un copil de patru ani și-a încuiat părinții pe dinafară, ca să se uite liniștit la desene animate, în Ploiești

În plus, ordonanța care reglementează acest sector, și care a intrat deja în vigoare, prevede ca și furajele cu care sunt hrănite animalele să fie ținute în spații protejate, la fel și paiele folosite ca așternut.

Autoritățile mai precizează că porcul pentru Crăciun poate fi cumpărat numai din ferme autorizate și sub nicio formă din gospodăriile altor oameni.

Măsurile sunt luate pentru a opri extinderea pestei porcine, în condițiile în care România a ajuns pe locul doi în Europa la numărul de focare, potrivit stirileprotv.ro.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close