Antena 3 CNN Actualitate OMS a decis: Când trebuie să devină vaccinarea obligatorie

OMS a decis: Când trebuie să devină vaccinarea obligatorie

Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie luată în calcul doar ca o ultimă soluție, a declarat directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS a decis: Când trebuie să devină vaccinarea obligatorie
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    08 Dec 2021   •   07:40

Oficialul a precizat că autoritățile trebuie să încerce orice alte modalități de a crește rata de vaccinare în rândul populației, înainte să introducă o asemenea măsură. 

”Măsurile privind obligativitatea vaccinării sunt o ultimă soluție absolută și se aplică numai atunci când toate celelalte opțiuni fezabile pentru a îmbunătăți rata de vaccinare au fost epuizate. S-au dovedit eficiente în unele medii pentru a crește rata de vaccinare, dar eficacitatea acestor măsuri poate fi evaluată doar în contexte specifice”,  a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa.

Totodată, specialistul a atras atenția că rata de infectare în rândul copiilor a ajuns la cel mai înalt nivel din Europa.

”Rata de infectare a crescut la toate grupele de vârstă și este la cel mai înalt nivel în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani”, a mai spus el. 

×
Subiecte în articol: hans kluge OMS vaccinare obligatorie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close