Antena 3 CNN Actualitate Părintele Nicolae Dima, despre starea Ecaterinei, fetiţa operată pe creier: "Vă dau vești bune!"

Părintele Nicolae Dima, despre starea Ecaterinei, fetiţa operată pe creier: "Vă dau vești bune!"

Părintele Nicolae Dima, tatăl Ecaterinei, a vorbit despre starea de sănătate a fiicei sale, după ce, la finalul anului trecut, aceasta a suferit o operaţie dificilă, iar acum se află într-o clinică din Germania.

Părintele Nicolae Dima, despre starea Ecaterinei, fetiţa operată pe creier: "Vă dau vești bune!"
Sursa foto: Facebook/ Parintele Vasile Ioana
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   14:06

Părintele Nicolae Dima a oferit detalii, într-un video postat pe pagina de Facebook a părintelui Vasile Ioana, despre starea de sănătate a fiicei sale, Ecaterina. 

Tatăl Ecaterinei este optimist şi spune că fetiţa este o luptătoare şi începe să-şi recupereze simţurile.

"Mă bucur că trebuie să vă dau vești bune! Ecaterina este o luptătoare, ne dă niște lecții extraordinare de tenacitate și de rezistență, mie, soției mele, medicilor și terapeuților care o îngrijesc.

De când suntem la această clinică de lângă Dresda, Ecaterina a făcut pași foarte mari. După stabilizare, s-a pus problema recuperării contactului cu realitatea, a recuperării stării conștiente.

Tehnic vorbind, Ecaterina e ieșit din comă, dar ea nu este conștientă de ceea ce este în jurul său. Încetul cu încetul ea își recuperează simțurile.

Auzul a fost primul recuperat, aude, recunoaște voci, ne răspunde uneori la comenzi simple, ne răspunde uneori prin mici semne și e foarte bucuroasă să asculte piesele ei muzicale favorite. I le dăm foarte puțin, pentru că, altfel, se activează emoțional foarte puternic.

Lucrează terapeuții la mobilitatea corpului, la simțul tactil, se face foarte multă muzico-terapie, se face și fizioterapie, terapie cu obiecte și așa mai departe.

Copilul acesta ne dă niște lecții extraordinare. Este foarte puternică și sunt sigur că rugăciunile și gândurile bune o susțin! Vă mulțumesc din suflet!“, a spus părintele Nicolae Dima.

Ecaterina a fost operată la finalul anului trecut, după ce a început să acuze dureri de cap intense.

În prezent, fetiţa se află în Germania şi este internată într-o clinică specializată în recuperarea neurologică, fiind un proces complex, care îi va permite Ecaterinei să se bucure de viaţă din nou.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close