Antena 3 CNN Actualitate Patru români deţin câte o insulă în Caraibe

Patru români deţin câte o insulă în Caraibe

Patru români deţin câte o insulă în Caraibe
Sursa foto: Foto: dailyventure.com
27 Feb 2011   •   11:21

Patru români sunt fericiţii posesori ai unor insule în Caraibe! Şi le-au cumpărat!!! Casele de vacanţă în străinătate sunt doar pentru cei mai modeşti dintre bogătaşi. Numărul românilor deveniţi proprietari de lux în străinătate a crescut cu peste 30% şi asta în an de criză.

O insulă privată reprezintă luxul suprem.

Deşi e criză, patru români cu conturi grase, a căror identitate nu a fost dezvăluită, sunt acum sunt vecini cu cei mai bogaţi oameni din lume.

Ca să ajungi proprietarul unei insule, îţi trebuie întâi de toate foarte mulţi bani. Cele mai modeste pot fi achiziţionate cu aproape un milion de dolari. Dar sunt unele care ajung la 39 de milioane.

Dar nu oricine poate cumpăra insule întregi.

Românii bogaţi vor şi imobile de lux. În ultimul an, s-au vândut cu 30% mai multe case de vacanţă în străinătate. Cele mai multe în Franţa, Spania sau Statele Unite. Unele costă cît o insulă.

Un apartament de lux din Franţa de 146 mp, dotat cu toate utilităţile costă 1.300.000 de euro.  

În Spania, pentru un apartament în Costa del Sol, cu o suprafaţă de 442 mp, situat într-un complex cu piscină şi loc de joacă pentru copii, se cere un preţ de 1.500.000 de euro.

Ceva mai departe, în SUA, la Beverly Hills  un apartament cu o suprafaţă de 300 de mp se vinde cu 900.000 de euro.

Printre românii care au proprietăţi de lux în străinatate se număra tenismenul Ilie Nastase, care deţine un apartament în Paris, omul de afaceri Elan Schwartzenberg - o casă pe Coasta de Azur, dar şi politicieni. Radu Berceanu are casă în Palma de Mallorca, Miron Mitrea - în Austria, iar Silviu Prigoană - apartament în Chicago. Lista este însă mult mai lungă.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close