×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Pesta porcină! Ce trebuie să știi despre carnea de porc, înainte să o cumperi

de S.T.   •   06 Dec 2018   •   18:23
Pesta porcină! Ce trebuie să știi despre carnea de porc, înainte să o cumperi 534
Foto: captură Antena 3

Autorităţile sanitare veterinare avertizează consumatorii asupra necesităţii efectuării examenului trichineloscopic pentru carnea obţinută de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii şi recomandă cumpărarea cărnii de porc şi a produselor din carne de porc numai din unităţi autorizate.

„Consumatorii trebuie să țină cont atunci când cumpără carne de etichetă, lista ingredientelor, să urmărim cu atenție depozitarea și condițiile de păstrare a produselor, să solicităm și să păstrăm bonul fiscal dacă vrem să face o plângere la Protecția Consumatorului în cazul în care avem o nemulțumire. În general carnea are ca termen de valabilitate cam 10 zile de când animalul a fost sacrificat!”, explică autoritățile, potrivit a1.ro.

Măsurile specifice şi intensificarea controalelor sanitare veterinare vor avea loc până pe 7 ianuarie 2019, pentru prevenirea atât a apariţiei cazurilor de toxiinfecţie alimentară, cât şi răspândirea PPA, în condiţiile în care, în perioada sărbătorilor de iarnă, în mod tradiţional comercializarea şi consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil.

sati