Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.600 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europea League

Peste 1.600 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europea League

Peste 1.600 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europea League
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   17:41

Peste 1.600 de jandarmi vor asigura miercuri, 9 mai, măsurile de ordine şi siguranţă publică la finala UEFA Europa League, disputată de Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, pe Arena Naţională din Capitală, începând cu ora 21,45.
   
Potrivit unui comunicat al DGJMB, dispozitivul de ordine publică a fost suplimentat pentru acest eveniment, astfel încât misiunile curente de siguranţă publică în Capitală să nu fie afectate.
   
'Jandarmeria va asigura ordinea şi siguranţa publică pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare a suporterilor, în zonele de agrement, precum şi pe căile de afluire sau defluire spre şi de la Arena Naţională. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc', se scrie în comunicat.
   
Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, iar populaţiei să respecte mai multe reguli: în stadion - este interzis accesul cu materiale pirotehnice, obiecte contondente sau substanţe iritant lacrimogene, este interzis accesul cu băuturi alcoolice sau în stare vădită de beţie; este interzis accesul cu bannere sau mesaje care au conţinut xenofob, rasist sau obscen, în afara stadionului trebuie evitate conflictele de orice natură, să nu se folosească materialele pirotehnice (constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea), este interzis consumul de băuturi alcoolice pe drumurile publice, în mijloacele de transport în comun sau în afara locurilor special amenajate, trebuie adoptat un comportament civilizat şi fair play.
   
Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18,45 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Intrarea în incinta parcului sportiv se va face pietonal, doar pe baza biletului de acces, respectiv a acreditării de presă, şi numai prin Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu şi Bd. Pierre de Coubertin, conform schemei expuse pe verso-ul biletului, cu maşina pe aceleaşi căi şi numai pentru posesorii de bilete de acces însoţite de taloane de acces auto, acestea din urmă afişate vizibil pe parbrizul maşinii - categoria VIP şi persoanele cu dizabilităţi, prin Str. Maior Coravu, iar mass-media, prin Bd. Basarabia.
   
Controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului prin turnicheţi, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close