Antena 3 CNN Actualitate Fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, la CNN, cu un Kalașnikov în mână

Fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, la CNN, cu un Kalașnikov în mână

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a apărut la CNN într-un interviu cu corespondentul special CNN John Berman explicând organizarea cetățenilor din Kiev în vederea rezistenței în fața trupelor ruse.

Fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, la CNN, cu un Kalașnikov în mână
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    25 Feb 2022   •   17:01

Poroșenko arată, la un moment dat, la cameră un automat Kalașnikov.

Secvența relevantă se află în videoclipul următor, la minutul 01:05.

John Berman: "Domnule președinte, puteți să-mi spuneți cu ce sunteți înarmați, dumneavoastră și grupul cu care vă aflați acolo? Și ce veți face dacă vin rușii în următoarele ore?"

Petro Poroșenko: "E foarte simplu. Acesta este un (automat) Kalașnikov, avem 300 de membri ai Batalionului Apărării Teritoriale, două mitraliere și cam asta e tot.

Nu avem artilerie grea, tancuri sau transportoare de trupe, pentru că am lansat acest proces în urmă cu câteva zile și am creat toate acestea în două zile. E o coadă lungă de oameni care doresc să se înroleze, însă nu avem destule arme. Acestea sunt singurele limite (...)

Oamenii stau la coadă să ni se alăture, unii dintre ei nefiind niciodată în forțele armate. Este o dovadă mișcătoare, impresionată, de cât de mult îl urăsc ucrainenii pe Putin și agresiunea rusă", a spus fostul președinte ucrainean.

Pe rețelele sociale și în presa de la Kiev se speculează că Poroșenko s-ar afla, alături de alți actuali și foști înalți oficiali ucraineni, pe "lista neagră" a Kremlinului, pentru care Moscova a apelat la luptători din Cecenia.

Aceștia au primit misiunea de a-i captura, vii sau morți, pe cei considerați indezirabili de către Moscova.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close