Antena 3 CNN Externe Rusia a adus ceceni în Ucraina pentru a-i captura sau ucide pe mai mulți lideri de la Kiev

Rusia a adus ceceni în Ucraina pentru a-i captura sau ucide pe mai mulți lideri de la Kiev

Un escadron de luptători ceceni din forțele speciale a fost desfășurat în Ucraina, cu misiunea de a prinde sau ucide mai mulți oficiali ucraineni aflați pe lista neagră a Kremlinului.

Rusia a adus ceceni în Ucraina pentru a-i captura sau ucide pe mai mulți lideri de la Kiev
Sursa foto: Twitter @visegrad24
de Adrian Iclozan    |    25 Feb 2022   •   15:03

Fiecare soldat cecen a primit un set specific de ținte umane, identificate prin fotografii și descriere, relatează publicația britanică Daily Mail, care citează un canal Telegram cu legături cu aparatul de securitate de la Moscova.

Anterior, agenția rusă Interfax a anunțat că "la Groznîi (capitala cecenă, n.r.) a avut loc o verificare a pregătirii pentru luptă a personalului forțelor de securitate din Cecenia", la care au participat circa 12.000 de militari, iar liderul Ramzan Kadîrov a constatat că "militarii Republicii Cecene sunt gata să execute orice ordin al președintelui țării".

Informația vine la scurt timp după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un mesaj video că rușii l-au desemnat "ținta numărul 1" iar familia sa este "ținta numărul 2".

Într-un material ce pare filmat într-un bunker, președintele ucrainean a spus că va rămâne în capitală și i-a îndemnat pe cetățeni să reziste în fața rușilor.

Daily Mail: Cecenii se află deja în Ucraina

Potrivit Daily Mail, luptătorii ceceni s-ar afla în pădurile din Ucraina și ar fi primit, se pare, ordinul de a-și ucide țintele, dacă acestea nu pot fi capturate în viață.

Se speculează că liderii ucraineni desemnați de Moscova drept "naziști" s-ar afla pe listele înmânate cecenilor.

Președintele rus a justificat invazia în Ucraina susținând, între altele, că operațiunea urmărește "de-nazificarea" acestei țări.

Televiziunea de stat din Cecenia a relatat că președintele acestui stat, Ramzan Kadîrov, un aliat al lui Putin, și-a vizitat trupele desfășurate în Ucraina. 

Ar fi vorba despre militari din batalionul Sud al Serviciului Federal de Gardă.

×
Subiecte în articol: ceceni Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close