Antena 3 CNN Actualitate Piaţă tip mall, în locul celei din Obor (VIDEO)

Piaţă tip mall, în locul celei din Obor (VIDEO)

Piaţă tip mall, în locul celei din Obor (VIDEO)
12 Sep 2010   •   21:40

Ultimele tarabe ale uneia dintre cele mai ieftine pieţe din Bucureşti dispar ca să facă loc unui pieţe de tip mall. În care să vândă comercianţii care şi-au legat viaţa de piaţa Obor, dar la preţuri cu mult mai mari, duble chiar.

Pe vremuri piaţa era locul sărbătorilor agricole de toamnă. Acum, doar un panou te mai anunţă că a început luna recoltei. Piaţa e un şantier în aceste zile. Se transformă într-un mall alimentar şi micul comerţ cu legume este izolat într-un colţ. Unde lumea se calcă pe picioare când face piaţa.

Ultimele 20 de tarabe vor fi demolate de luni. În mall-ul alimentar comercianţii vor fi nevoiţi să aibă case de marcat şi să plătească 900 de lei pe lună pentru tarabă, nu 450 de lei, ca în piaţa veche.

Tanti Irina, care vinde de 15 ani în piaţa Obor, nu crede că va intra în mall. E prea scump.

?Dar cine poate, mamaie să dea banii ăstia, că nu câştigi. Am plâns, nu ne-am mai odihnit noaptea, acasă, ne gândeam unde ne-om duce?, spune Irina, comerciantă în piaţa Obor

?Cu ce scot acum îmi pregătesc copilul pentru şcoală. Nu am luat un caiet?, a declarat Florin. El vinde verdeaţă, Georgeta vinde legume. Nici ei nu cred că vor intra în noul mall.

?Ce venit? Să scoatem cât să trăim?, a precizat Florin, comerciant în Piaţa Obor. ?Unde să ne ducem? Pe stradă ne iau comunitarii. În altă parte unde să vindem??, spune Georgeta, un alt comerciant din piaţă.

Oborul va fi o piaţă modernă, dar nu va mai fi una ieftină. Noul mall alimentar se deschide peste trei săptămâni.

Observator

 

×
Subiecte în articol: piata obor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close