Antena 3 CNN Actualitate PNL, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: „Pentru noi este foarte clar că e scrisă pe genunchi”

PNL, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: „Pentru noi este foarte clar că e scrisă pe genunchi”

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat joi că moţiunea de cenzură depusă de PSD este neserioasă, ''scrisă pe genunchi''.

PNL, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: „Pentru noi este foarte clar că e scrisă pe genunchi”
30 Ian 2020   •   14:33

„A avut loc şedinţa Birourilor permanente reunite. Am fost anunţaţi în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură semnate de către 208 senatori şi deputaţi din partea grupurilor parlamentare PSD şi UDMR. Am văzut şi noi textul moţiunii, din punctul de vedere al PNL este un demers neserios, probabil că această moţiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că este o moţiune scrisă pe genunchi, este o moţiune neserioasă, în care, deşi PSD invocă la început că pentru ei viaţa românilor este sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetăţeanului şi României. PSD continuă să ignore solicitarea a peste 82% dintre cetăţenii care îşi doresc alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PSD îşi doreşte să avem în continuare baroni locali", a afirmat Florin Roman, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El a adăugat că "PSD face acest joc împotriva voinţei românilor, ajutat de o decizie discutabilă a CCR". "Cred că decizia CCR este un răspuns la proiectul PNL privind tăierea pensiilor speciale", a susţinut liderul deputaţilor liberali.

Florin Roman a mai spus că, dacă PSD trata serios acest demers, se stabilea în şedinţa Birourilor permanente şi data dezbaterii moţiunii de cenzură.

"Dacă PSD trata serios subiectul moţiunii de cenzură astăzi vorbeam despre un calendar precis: citire, dezbatere, vot. După cum aţi văzut, astăzi au stabilit doar ziua citirii, au amânat stabilirea dezbaterii moţiunii. Dovada faptului că PSD tratează neserios această moţiune este că nu se grăbeşte să dezbată moţiunea", a adăugat Roman.

El a spus că urmează ca liberalii să decidă cum vor acţiona la moţiunea de cenzură. "Vă pot spune cu certitudine că PNL nu va vota această moţiune", a adăugat Roman.

Citește Și Moţiunea de cenzură va fi citită luni în plenul Parlamentului. Ce arată calculele pe hârtie

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

PNL, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: E scrisă pe genunchi

Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR.

×
Subiecte în articol: motiunea de cenzura Florin Roman PNL
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close