Antena 3 CNN Actualitate Moţiunea de cenzură va fi citită luni în plenul Parlamentului. Ce arată calculele pe hârtie

Moţiunea de cenzură va fi citită luni în plenul Parlamentului. Ce arată calculele pe hârtie

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

Moţiunea de cenzură va fi citită luni în plenul Parlamentului. Ce arată calculele pe hârtie
Sursa foto: Sursă foto: Facebook PSD
30 Ian 2020   •   13:45

UPDATE: Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR, conform unor surse politice.

Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: motiune de cenzura PNL PSD
Parteneri
Subiectele la Istorie de la simulare Bacalaureat 2024
x close